• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kurbanı son güne bırakmayın!
25 Kasım 2009 Çarşamba 18:01

Kurbanı son güne bırakmayın!

Konya'da yüksek fiyatlar nedeniyle kurbanlık hayvan satışlarının arife ve bayramda artması bekleniyor
Konya'da yüksek fiyatlar nedeniyle kurbanlık hayvan satışlarının arife ve bayramda artması bekleniyor.
     AA muhabirinin, hayvan pazarlarından derlediği bilgiye göre, büyükbaş hayvanların satış fiyatı 1-8 bin lira arasında, küçükbaş hayvanların fiyatı ise 400-800 lira arasında değişiyor.
     Kurban almak için Tatlıcak'ta bulunan hayvan pazarlarına gelen vatandaşlar fiyatlardan, besiciler ise satış yapamamaktan şikayet ediyor.
     Van'dan Konya'ya kurbanlık hayvan satmak için gelen Bahattin Gürbüzel, 20 gündür Konya'da bulunduğunu ve sadece 20 koç satabildiğini bildirdi.
     Kurbanlık koç fiyatlarının 450 ile 500 arasında değiştiğini ifade eden Gürbüzel, fiyatların geçen yıl göre iki kat arttığını bu nedenle satışların durgun olduğunu söyledi.
     Küçükbaş hayvan satışı yapan bir başka besici Mehmet Bal ise vatandaşların ''fiyatlar düşer'' düşüncesiyle kurbanlık hayvan alımını arefe gününe veya bayramın ilk gününe bıraktığını belirterek, ''Birçok besici umudunu arefe ve bayram günlerine bağladı. İnşallah beklentilerimiz boşa çıkmaz'' diye konuştu.
     Pazarda bazı besiciler ise kurbanlık küçükbaş hayvanını canlı olarak kantarda tarttırarak ağırlığına göre satıyor. Canlı kilo ağırlığı 8,5 liradan satılan küçükbaş hayvanlara vatandaşlar ilgi gösteriyor.
     Kars'tan Konya'ya gelen ve büyükbaş hayvan satan Kasım Şenol ise 27 gündür Konya'da olduklarını ve sadece 22 kurbanlık satabildiğini anlatarak, ''Geçen yıllara göre satışlarımız çok düşük. Vatandaşın cebinde parası yok. 1300-1800 lira arasında olmasına rağmen kurbanlıklara ilgi yok. Biz de herkes gibi arefe gününü ve bayramı bekliyoruz'' diye konuştu.
     Bir başka besici Ali Aykut da büyükbaş hayvanların fiyatlarının et fiyatları düşünüldüğünde hiçte fazla olmadığını söyledi.
     Pazarda kuru bir kalabalık olduğunu anlatan Aykut, ''Alıcı yok, herkes soruyor. Fiyatların düşmesini bekliyorlar. Ancak ben fiyatların düşeceğine inanmıyorum. Vatandaşlara ellerini çabuk tutmalarını öneriyorum, çünkü piyasada büyükbaş hayvan sıkıntısı var'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA