• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kurban ve hac muhasebe mevsimine dönüştürülmeli
19 Eylül 2013 Perşembe 16:09

Kurban ve hac muhasebe mevsimine dönüştürülmeli

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, kurban ve hac mevsiminin Müslümanlarca bir muhasebe mevsimine dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kocatepe Konferans Salonu'nda, İç Anadolu bölgesindeki 12 şehrin müftüleri ve vaizlerinin katılımıyla "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" tanıtım toplantısı düzenledi.

Ramazandan sonra hacı adaylarının Kabe'ye yolculuklarıyla ikinci bir manevi iklime girildiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hac görevinin önemli bir rüknü olan kurban ibadeti mevsiminin de başladığını dile getirdi.

Görmez, şunları söyledi:
"Biz Müslümanların bu hac mevsimini, kurban mevsimini bir muhasebeye dönüştürmemiz lazım. Namazlarımız, oruçlarımız, ramazanlarımız, haccımız, dualarımız neden bize barış getirmiyor, neden hala İslam dünyasında kan akmaya devam ediyor, neden göz yaşı akmaya devam ediyor? Bütün bu ibadetlerimiz bizi iyiye, doğruya, güzele, hakka, hakikate erdirmek için emredildiği halde bizler de bütün bu ibadetlerimizi bu amaçla yaptığımız halde neden hala İslam dünyasında kan ve gözyaşı var?
Onun için bu seneki hac mevsimini, Kurban Bayramı'nı bir muhasebeye dönüştürmeliyiz. Bütün İslam dünyasından giden hacılar Arafat'ta kendi günahları için gözyaşı dökerken, başka İslam topraklarında neden günahsızlar, masum insanlar gözyaşı akıtmaya devam ediyor. Bunlar üzerinde düşünmeliyiz."

En güzel şekilde ulaştırma gayreti içinde olacağız

Dünyanın farklı coğrafyalarında vekaletle kurbanların kesimini 20 yıldır gerçekleştirdiklerini anlatan Görmez, "Her bir et parçasının aynı zamanda milletimizin ortak imzasını taşıyan bir sevgi mektubu, bir muhabbet mektubuna dönüştüğünü bildiğimiz için Kafkasya'da, Balkanlar'da, Afrika'da, Latin Amerika'da dünyanın her tarafında, Müslüman fakir azınlıkların yaşadığı her yerde, kardeşlerimizin bize verdikleri bu emaneti arkadaşlarımız marifetiyle en güzel şekilde ulaştırma gayreti içinde olacağız" diye konuştu.

Türkiye'de TDV'nin dışında birçok STK'nın da bu hizmeti yerine getirdiğine değinen Görmez, onlara ve hayırseverlere de teşekkür etti.
Geçen yıl 40 ülkede 60 bölgede vekaleten kurban kesildiğini kaydeden Görmez, bu yıl rakamı 65 ülke 100 bölgeye çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Yurt içi kurban bedeli 550, yurt dışı 380 lira

Bu yıl yurt içinde kurbanını kestirmek isteyenler bir kurban bedeli için 550 lira, yurt dışında kurbanlarını kestirmek isteyenler ise bir kurban bedeli için 380 lira ödeyecek.

Dileyenler detaylı bilgiye www.diyanetvakfi.org.tr internet adresinden ulaşabilecek. Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Akbank, Albaraka, Bank Asya, Kuveyt Türk, Türkiye Finans ve PTT iş yerlerinin tüm şubelerinde kurban bedelleri tahsil edilecek.

Vekalet yoluyla kurban bedellerinin kabulü 14 Ekim Pazartesi günü mesai bitimine kadar devam edecek. Yine 10 Ekim Perşembe günü mesai bitimine kadar EFT ile de kurban bedelleri ulaştırılabilecek.
Bunun yanı sıra TDV Genel Merkezi ile il ve ilçe müftülüklerince de belge karşılığında kurban bedelleri alınacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA