• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kurban keseceklere hijyen uyarısı
10 Ekim 2013 Perşembe 11:13

Kurban keseceklere hijyen uyarısı

Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karlı, kurban keseceklere hijyen konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karlı, kurban keseceklere hijyen konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Yaşanan hayvan sirkülasyonunun bazı salgın ve bulaşıcı hastalıklara neden olabileceğini belirten Karlı, bunların yaşanmaması için önleyici tedbirler almak gerektiğini vurguladı.

Hastalıklı hayvan ihtimaline karşı kurban kesecek vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Karlı, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte artan hayvan hareketlerinin salgın ve bulaşıcı hastalıklara neden olabileceğini ifade etti.

Kurbanlık hayvanların, şehir ve beldelerde çalışma izni almış mezbaha ve kurban hizmetleri komisyonlarının önceden belirlediği yerlerde kesilmesi gerektiğinin altını çizen Karlı, şunları kaydetti:

"Kesilen hayvanlara ait hastalıklı organların kedi ya da köpeklere verilmemesi gerekiyor. Bu organların gömülerek imha edilmesi daha uygun olur. Kurban Hizmetleri Komisyonu'nca belirlenen yerlerde kurbanlık olarak kesilen sığır cinsi hayvanlara ait kulak küpeleri, pasaportları ve numaraların listesi komisyonca görevlendirilmiş personel tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim edilecektir. Köylerde kesilecek sığır cinsi hayvanların kulak küpeleri ve pasaportları, vatandaşlarımız tarafından mahalle ve köy muhtarlarına teslim edilmelidir. Kulak küpesi takılı olmayan ve nakil belgesi bulunmayan küçükbaş hayvanlar için menşe şahadetnamesiyle sağlık raporu verilmeyecektir. Çalıntı ya da belgesiz hayvan nakillerinin engellenmesi amacıyla Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü gerekli tedbirleri alacaktır."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA