• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kurban da herkes kasaplık yapamayacak!
11 Kasım 2009 Çarşamba 14:55

Kurban' da herkes kasaplık yapamayacak!

Konya Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Cengiz, kurban bayramlarında 'acemi' kasapların çoğaldığına dikkat çekerek.., merdiven altı kesim yapan kişilere 120 TL cezai işlem yapılacağını kaydetti.
Konya Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Cengiz, kurban bayramlarında 'acemi' kasapların çoğaldığına dikkat çekerek, vatandaşları ehil kişileri tercih etmeleri konusunda uyardı. Cengiz, merdiven altı kesim yapan kişilere 120 TL cezai işlem yapılacağını kaydetti.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kasapların bayram hazırlıkları sürüyor. Besiciler, kurbanlık satışlarını bekliyor. Vatandaşlar ise kurbanlık fiyatları ve kurbanların kesimini düşünüyor. Her yıl yaşanan acemi kasap ve kaçan kurbanlık görüntülerinin tekrar etmesini istemeyen belediyeler ise denetimlerini sürdürüyor.

Konya Kasaplar Odası da kurban kestirecek vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Oda Başkanı Mehmet Cengiz, yaptığı açıklamada merdiven altı kesimhaneler ve acemi kasaplara itibar edilmemesi uyarısında bulundu. Oda olarak acemi kasaplar ve kaçak kesimhaneler için yetkililere müracaatta bulunduklarını anlatan Başkan Cengiz şu bilgileri verdi:

"İnsan sağlığını doğrudan ilgilendiren kurban kesimleri için halkımızdan merdiven altı kasaplara ve kişilere karşı dikkatli olmalarını öneriyoruz. Yine her yıl gelişi güzel et ve kıyma çekenler var. Bunlara müsaade edilmesin. Başta belediye ve tarım il müdürlükleri olmak üzere gerekli yerlere müracaat ettik. Odamıza kayıtlı kasaplar, büyükbaş hayvanları 120 ile 150 TL arasında kesim yapacak. Eğer vatandaşımız kurban etlerini kemiksiz olarak isterse bu fiyat 250 TL civarına kadar yükselebilir. Küçükbaş hayvanların kesim fiyatları ise 35 TL olarak belirlendi."

Öte yandan kurban kesen vatandaşlar etlerinin önemli bir kısmını kıyma olarak değerlendiriyor. Özellikle bayramın ilk günlerinde kasaplar et satışından çok kıyma çekerek para kazanıyor. Kasaplar Odası Başkanı Cengiz, "Bu yıl etlerinin kıyma yaptırmak isteyen vatandaşlar 80 kuruş alınmasına karar verdik. Geçen yıl bu fiyat 1 TL idi." açıklamasında bulundu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA