• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kurban bereketi dört bir yana dağılacak
16 Ağustos 2017 Çarşamba 11:11

Kurban bereketi dört bir yana dağılacak

İHH, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmak için bu Kurban da yola çıkıyor. Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal 2017 yılında Türkiye dahil 106 ülke ve bölgede yürütecekleri Kurban çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bayramı tüm dünyadaki Müslümanlarla yaşamak için uzak Asya’da Arakan’dan, Karayipler’de Küba’ya kadar kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını ifade eden Başkan Uysal, “Çeyrek asırdır Kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH’nın kurban hisse fiyatı bu bayram 620 TL olarak belirlendi. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırabiliyor. Pek çok ülkede bulunacak İHH gönüllüleri, kurban kesimlerine iştirak edip bayramı kilometrelerce uzaktaki kardeşlerimizle yaşarken yetimlerimize de bayramlıklarını hediye edecek. Hayırseverlerimiz aynı zamanda yetimlerimizin bayramı yeni elbiseleri ile karşılamaları için 120 TL’ye bayramlık hediye edebilirler” diye konuştu.

DÜNYANIN HER YERİNE YARDIM GİTMELİ

Kurban fiyatlarının dünyanın her yerinde farklılık gösterdiğini ifade eden Başkan Uysal, “Kimi bölgelerde fiyat Türkiye’den düşük kimi bölgelerde ise yüksek oluyor. Fiyatların düşük olduğu bölgelere bağışın artacağının düşünüldüğünden İHH, stratejik olarak bütün bölgelerden kurban fiyatlarını alıp ortalama fiyat belirlenmektedir. Bu durum her bölgeye kurban götürebilmeye olanak sağlamaktadır. Amacımız kurban yardımlarından bütün ümmetin yararlanmasıdır” şeklinde konuştu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA