• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kuran tertemiz haliyle 14 yüzyılı deviriyor
27 Ağustos 2010 Cuma 10:45

Kur'an tertemiz haliyle 14 yüzyılı deviriyor

İslam tarih, kültür ve medeniyeti araştırmaları alanında çalışan İslam, Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA), Kur'an-ı Kerim'in nüzulünün (indirilmeye başlamasının) 1400. yılı
5 Eylül'de Kadir Gecesi'nde yapılacak açılış konferansında bugüne kadar IRCICA'nın davetini kabul eden 40 ülkeden 80 civarında bakan, kurum başkanı, Müslüman toplulukların temsilcileri ve uzmanlar ile ayrıca, İslam ülkelerinin Ankara'daki büyükelçileri ve İstanbul konsolosları hazır bulunacak. Konferansta bu programın Kur'an-ı Kerim'in hizmetinde en iyi hangi çalışmalarla kutlanacağı ve üye ülkelerin ve ilgili kurumlarının bu programa ne şekilde katkıda bulunabileceği konularında görüş alışverişinde bulunacak, tavsiyeler ortaya koyacaklar. Kur'an'ın dünya toplumlarınca tam olarak anlaşılması yönünde hizmet edecek çalışma programı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilecek. Projeyle ilgili bilgi veren IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren, "Mayıs ayında Tacikistan'da yapılan İslam ülkeleri Dışişleri Bakanları toplantısında Kur'an-ı Kerim'in nüzulünün üzerinden 1400 yıl geçmiş olması münasebetiyle 2010 ve 2011 yıllarının bütün İslam dünyasında Kur'an-ı Kerim etkinlikleriyle Kur'an-ı Kerim yılı olmasını önerdik ve bu kabul edildi." dedi.

Yapılacak toplantıda her ülkenin kendi yapacakları faaliyetleri hakkında da bilgiler sunulacağını söyleyen Eren, 'Kur'an-ı Kerim'in Nüzulünün 1400. Yılı' programının ülkelerdeki çalışmaların ötesinde bir çalışma olduğuna dikkat çekti. Dünya Müslümanlarının bu anlamlı yıl vesilesiyle bir işbirliği ve dayanışma zemininde bir araya geleceğini vurgulayan Eren, toplantıda düşünce ve gayretlerin birleştirilmesinin amaçlandığını dile getirdi. Eren, "Program, Kur'an-ı Kerim'in, İslam Peygamberi'nin, İslam'ın ve İslam medeniyetinin, bu medeniyetin kültür ve sanatlarının, kavramları, prensipleri, tarihteki ve bugünkü gelişmeleriyle tam ve doğru olarak anlaşılması ve anlatılmasını amaçlayan çeşitli ilim, eğitim, kültür ve sanat etkinliklerini kapsayacaktır." dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA