• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kur’an Kursunun temeli törenle atıldı
07 Eylül 2015 Pazartesi 15:00

Kur’an Kursunun temeli törenle atıldı

Karatay’a kazandırılacak 8 derslikli Kuran Kursu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Karatay Belediyesi, Karatay İlçe Müftülüğü ve Selim Sultan – Elmacı Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Karatay’a kazandırılacak 8 derslikli Kuran Kursu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Müftü Yardımcısı Yusuf Arıkan, Karatay İlçe Müftü Vekili Mustafa Öztürk, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Karatay İlçe Yönetimi, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kuran tilavetinin okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Elmacı mahalle muhtarı Ali Yiğit'in selamlama ve teşekkür konuşmasının ardından  söz alan Selim Sultan - Elmacı Kur'an Kursu Yaşatma ve Yaptırma Derneği Başkanı Mustafa Tellal, 1270 m² alan üzerinde Bodrum + 2 kat olmak üzere toplamda 3 katlı, 8 derslikli bir kursun yapımına başlandığını ifade ederek maddi ve manevi destekleri olan herkese teşekkür etti.

Karatay İlçe Müftü Vekili Mustafa Öztürk ise konuşmasında Kur'an'ın öğrenildiği yerler Kur'an Kurslarıdır diyerek "Millet olarak birliğimizin pekişmesi, bir arada yaşayabilmemizin yegane çimentosu olan kutsal değerler ve dinimizi en güzel bir şekilde gençliğimize vermek mecburiyetindeyiz" dedi.

Ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ilk olarak Dağlıca'da şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ise baş sağlığı diledi. Özellikle birlik ve beraberliğimizin görülmesi açısından böyle bir törenin yapılmasının manidar olduğunu vurgulayan Hançerli, Karataylıların rahat etmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti. Selim Sultan ve  Elmacı olmak üzere toplam 11 mahallenin sakinleri ile görüştüklerini belirten Hançerli, İmar Revizyon Planı kapsamında birçok mahallenin yeni ve estetik binalara kavuşacağını ve Karatay'da bir devir kapanarak 5 yıl içerisinde imar, nüfus ve hizmette patlama olacağını vurguladı. Karatay Belediyesi’nin camiler ve Kuran kurslarına yapılan yardımlardan bahsederek her fırsatta destek olduklarını söyleyen Başkan Mehmet Hançerli, Temeli atılan Selim Sultan - Elmacı Kur'an Kursunun bir katının betonu, çevre düzenlemesi ve içerisinin tefrişatının Karatay Belediyesince yapılacağını belirterek Kursun hayırlara vesile olmasını diledi.

Son olarak söz alan AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise konuşmasında hepimizin başı sağ olsun diyerek Dağlıca'da şehit düşen askerlerimize Allah'tan Rahmet diledi ve bu acıların son olması temennisinde bulundu. Bu atılan temellerle birlikte burada yetişen Kur'anını , dinini, ilmini ve irfanını bilen erdemli insanlar sayesinde terörün önüne geçileceğini vurgulayan Usta, "Burada yetişen gençler sayesinde ülkenin geleceği kurtulacak inşaallah" diyerek temeli atılan Kur'an Kursunun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Yusuf Arıka'nın yapmış olduğu dua eşliğinde Selim Sultan - Elmacı Kur'an Kursunun temeli törene katılan protokol tarafından atıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA