• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kuran Kursu temeli dualarla atıldı
23 Ekim 2012 Salı 15:42

Kur'an Kursu temeli dualarla atıldı

Karatay İlçe Müftülüğünce düzenlenen temel atma töreniyle İstiklal Mahallesine 7 sınıflık Kuran Kursuna ilk harç dualarla atıldı.

Karatay İlçe Müftülüğünce düzenlenen temel atma töreniyle İstiklal Mahallesine 7 sınıflık Kuran Kursuna ilk harç dualarla atıldı.

Temel atma törenine AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Karatay Müftüsü Hasan Hüseyin Aslantürk, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Akparti Karatay Kadın Kolları Başkanı Münevver Yavaş ve Kadın Kolları Yönetimi, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İstiklal Mahalle Muhtarı Mustafa Uyanık, ilçe müftülüğü, Karatay Belediyesi ve hayırseverler tarafından ortaklaşa yürütülen çalışma sonucunda İstiklal mahallesine 7 sınıflık Kuran Kursu kazandırılmasının kendilerini memnun ettiğini belirterek mahalle sakinleri adına teşekkür etti.
Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Aslantürk ise yaptığı konuşmada mahalle halkına ve özellikle Karataylıya hizmet edecek olan Kuran Kursunun 1500 m² arsa alanı üzerinde 450 m² inşaat alanına sahip olduğunu söyledi. İlçe genelinde Kuran hizmetleriyle ilgili bir şeyler yapmanın gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Aslantürk, Karatay’da eğitim ve öğretim faaliyeti sürdüren 60 Kuran Kursunun olduğunu belirtti.
Ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, hayırlı bir tesisin hep birlikte İstiklal mahallesine kazandırılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek belediye olarak gereken desteğin sağlandığını söyledi. Kamu kurum ve kuruluşlar arasındaki birlikteliğin önemine değinen Hançerli, yapılan hizmetlerle özellikle dini tesislerin eksikliklerinin giderilmesi noktasında Karataylıya layık olmaya çalıştıklarını belirtti. Alt yapı çalışmaları çerçevesinde İstiklal mahallesinin bazı cadde ve sokaklarında çalışmaların tamamlanmasıyla mahallenin daha güzel bir çehreye kavuşacağını dile getiren Başkan Hançerli, temeli atılan Kuran Kursunun Konya’ya ve Karatay’a hayırlı olmasını diledi.
İl Müftüsü Şükrü Özbuğday ise konuşmasında içinde bulunduğumuz günlerin çok mübarek ve mukaddes olduğunu belirterek, böyle güzel bir ayda hayırlı bir temel atma töreni için toplandıklarını söyledi. Konya’nın Kuran Kursu sayısı en fazla gelen illerin başında geldiğini ifade eden Özbuğday, “600 civarında Kuran Kursumuz var ve bu sayı her geçen gün artmaktadır” dedi.
Son olarak söz alan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ise konuşmasında Adalet ve Kalkınma Partisi döneminin devlet ve milletin barıştığı dönem olduğunu söyleyerek “Yapılan son değişikliklerle isteyen her vatandaşımız Kuran Kursunda yada okulda çocuğuna hem peygamber efendimizin hayatını hem de Kuran-ı Kerimi öğrenme imkanı vermiştir” dedi. Kuran Kursunun İstiklal mahallesine çok ciddi katkıları olacağına inandığını ifade eden Kabakçı, tesisin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından İstiklal Mahallesi Kuran Kursunun temeli dualarla törene katılan protokol tarafından atıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA