• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kupa Altayın
17 Ağustos 2012 Cuma 11:18

Kupa Altay'ın

TSYD İzmir Şubesi tarafından düzenlenen TTNET 43. TSYD Ege Dostluk Kupası'nda normal süresi 1-1 berabere biten final maçında, penaltı atışları sonunda rakibini 6-5 mağlup eden Altay,kupayı kazandı.
Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen TTNET 43. TSYD Ege Dostluk Kupası'nda normal süresi 1-1 berabere biten final maçında, penaltı atışları sonunda rakibini 6-5 mağlup eden Altay, 18. kez kupanın sahibi oldu.
İlk yarısını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da takip ettiği müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle tamamlandı.
İki ekibin de etkili gol pozisyonu bulamadığı müsabakada Altay, 79. dakikada öne geçti. Sağ kanattan Cihan'ın yaptığı ortada arka tarafta topla buluşan Halil düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.
83. dakikada Denizlispor beraberliği yakaladı. Sağ kanatta topla buluşan Haluk, savunma oyuncularını da geçerek attığı sert şutta takımının beraberlik golünü kaydetti: 1-1.
reklam
Normal süresi 1-1 berabere biten müsabakada statü gereği penaltı atışlarına geçildi.
Penaltı atışlarında 5-4 üstünlük kuran Altay, Denizlispor'u 6-5 yenerek, kupayı 2009'dan sonra bir kez daha kazandı.
Kupayı 18. kez müzesine götüren Altay'da Ahmet, İsa, Cihan, Metin ve Abdulkadir penaltı atışlarında başarılı oldu.
Turnuvada 2. olan Denizlispor'da ise Veli, Ömer, Haluk ve İlhan penaltı atışlarını gol sevinci yaşarken, Özgür Can Özcan ise atıştan faydalanamadı.
 
ALTAY KUPASINI ALDI
 
Karşılaşmanın ilk yarısını takip eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a devre arasında TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş tarafından plaket verildi.
Okumuş, maçın ardından da TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz ve İzmir Gücü Spor Vakfı Başkanı Tuğrul Yemişçi'ye katkılarından dolayı birer plaket takdim etti.
Turnuvada Altay, kupasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan aldı. Denizlisporlu futbolculara madalyaları, üçüncülüğe ve dördüncülüğe ulaşan Göztepe ve Bucaspor'a da plaketleri verildi.

Stat: Alsancak
Hakemler: Ferdi Uludağ, Baran Eraslan, İbrahim Bozbey
Altay: Caner, Volkan, Ahmet, Oğulcan, İsa, Nezir, Metin, Aykut (Dk. 62 Halil), Hüseyin (Dk. 46 Cihan), Erdal (Dk. 46 Fatih), Abdullah (Dk. 56 Abdulkadir)
Denizlispor: Evrim, Erhan, Özgür Bayer, Berkay (Dk. 46 Burak), Yasin Görkem Aslan, Odhiambo (Dk. 46 İlhan), Hüseyin (Dk. 76 Erhan), Veli, Oğuzhan (Dk. 64 Özgür Can Özcan), Fetai (Dk. 87 Ömer), Can Erdem (Dk. 81 Haluk)
Goller: Dk. 79 Halil (Altay), Dk. 83 Haluk (Denizlispor)
Kırmızı Kart: Dk. 85 Yasin Görkem Aslan (Denizlispor)
Sarı Kartlar: Dk. 45 Volkan, Dk. 45 1 Hüseyin (Altay), Dk. 36 Hüseyin, Dk. 74 İlhan (Denizlispor)
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA