• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Küme düşme yok, 17 isim PFDKda
15 Ağustos 2011 Pazartesi 18:09

Küme düşme yok, 17 isim PFDK'da

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği gün geldi çattı. Türkiye Futbol Federasyonu, futbol tarihimizin en önemli kararını açıklamak için Swissotel'de basın toplantısı düzenliyor.

Soruşturmanın Futbol Federasyonu ayağında kendilerine iletilen bilgi ve belgeleri 19 gündür inceleyen Etik Kurulu, yüz sayfayı aşan raporunu yazarak Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’a teslim etti.

TFF Etik Kurulu'nun şike soruşturmasıyla ilgili raporunun değerlendirildiği toplantı saat 15.30'da Swissotel'de başladı. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, herkesin merakla beklediği kararları Swissotel Asuka Salonu'nda basın toplantısı ile açıklıyor.             

İŞTE TFF BAŞKANI MEHMET ALİ AYDINLAR'IN AÇIKLAMALARI;

TFF olarak, futbolumuzun olağanüstü günlerden geçtiği bu günlerde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu süreçte talimatlar içinde her şeyi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Federasyona verilen belgeler bir süredir inceleniyordu. Bunlara bağlı kararlar şu şekildedir:

-Savcılık tarafından yürütülen soruşturma gizli olarak yürütülüyor. Ek kısıtlama kararı verilmiştir. Belgelerin paylaşılması suçtur. Bunun cezası 1 yıldan 3 yıla kadardır.

-Belgelerin TFF'ye tesliminin ardından soruşturmanın kapsamı genişlemiş çok sayıda kişi ile sürmüş ve sürmektedir. Bunlarla ilgili hiçbir yeni bilgi ve belge gelmemiştir.

-Bir hüküm verilmesi adil değildir. Adil olması için gizliliğin kalkması gerekiyor. İddianamenin kabul edilmesi gerekiyor.

Kısacası şüpheli kulüp ve kişilerin savunması alınacak, sonrasında Etik Kurulu’ndan rapor istenip karar verilecektir.

Tutuklanan ve itirazları reddedilen kişilerin tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilmesine sevkedilmiştir. Bu kişiler: Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoüğlu, İlhan Ekşioğlu, Tamer Yelkovan, Cemil Turan, Serdal Adalı, Tayfur Havutçu, Ahmet Ataş, İbrahim Akın, İskender Alın, Mecnun Otyakmaz, Ahmet Çelebi, Korcan Çelikay, Bülent Uygun, Ümit Karan, Ömer Ülkü, Coşkun Çalık.

Tutuklama kararı verilmeyen kişiler de PFDK’ya sevkedildi. Bu kişiler: Sadri Şener, Gökçek Vederson, Emenike, Semih Şentürk, Hikmet Karaman, Serdar Kulbilge

-Söz konusu sevk işlemleri bilgi ve belgeler kapsamında şike ve teşvik pirimi kapsamındadır. Yeni belgelerle yeni sevk işlemleri yapılacaktır.

-Yetkisiz menajerlik konusu ile ilgili olarak da çalışmalar devam etmektedir. Yeni sevkler yapılacaktır.

TFF, çok hassas bu konu ile ilgili tüm olanaklar dahilinde çalışmaktadır. Mevcut kurullarımızla bu konuyu çözüme kavuşturmak ve en adil kararı almak istediğimizi herkesin bilmesini rica ederiz.

-Etik Kurulu’nun 2. aşamadaki inceleme mevcut dosya üzerinden yapılacak. Ancak yeni belgeler de dosyaya eklenecektir. Adli kurumlarla iş birliği içindeyiz. Savunma alınması gerekirse bu konuda da adli birimlerle birlikte çalışacağız.

-Türkiye’de futbolun sevk ve idaresinden TFF sorumludur. Yetkiler net bir şekilde kullanılacaktır. Bazı kişiler radikal kararlar bekleyebilir ama biz normal vatandaş gibi karar alamayız. Futbolun geleceğinden sorumluyuz. Kararı tüm yönleri ile incelemek zorundayız. Kararlar da hep bu şekilde olacaktır.

ÖZDEMİR VE KOÇ, AYDINLAR İLE GÖRÜŞTÜ

Fenerbahçe yöneticisi Nihat Özdemir ve Ali Koç, saat 15:45 civarında Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasına gelerek Başkan Mehmet Ali Aydınlar ile görüşmek istedi. Sarı-lacivertli iki yönetici daha sonra Lütfi Arıboğan ve Başkan Mehmet Ali Aydınlar tarafından karşılandı. Fikir alış verişi yapıldı. Mehmet Ali Aydınlar Etik Kurulu'nun raporunu görüşeceklerini belirtti.

TFF Yönetim Kurulu toplantısının ardından saat 17.00 önce Başkan Mehmet Ali Aydınlar ve ardından Göksel Gümüşdağ, federasyonun resmi araçları ile Swissotel'e geldiler. Özel çalışma odasında Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasında yapılan toplantının değerlendirmesini yaptı.   

NELER YAŞANDI?

3 Temmuz Pazar sabahı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın gözaltına alınması ile başlayan "Futbolda şike soruşturması" ilk günden itibaren ülkenin gündemini oluşturdu. İlk dalgada aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Bülent Uygun, Ümit Karan gibi Türk futbolunun önemli isimleri tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi. Gözaltına alınan isimlerden Emenike, Sezer Öztürk ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İkinci dalgada tutuklananlar arasında ise Serdal Adalı, Tayfur Havutçu gibi isimler bulunuyor. Sonrasında arka arkaya gelen dalgalarda da TFF Eski Başkanı Mahmut Özgener, Fenerbahçe 2. Başkanı Murat Özaydınlı, yorumcu Erman Toroğlu, Semih Şentürk, Emre Belözoğlu gibi önemli isimler de Adliye ve Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek ifade verdi.

KİMLER TUTUKLANDI?

1. DALGADA 26 KİŞİ: Aziz Yıldırım - Fenerbahçe Başkanı, Şekip Mosturoğlu - Fenerbahçe Asbaşkanı, İlhan Ekşioğlu - Fenerbahçe Asbaşkanı, Cemil Turan - Fenerbahçe Alt Yapı Koordinatörü, Tamer Yelkovan - Fenerbahçe Mali İşler Müdürü, Mehmet Yenice - Fenerbahçe Eski Masörü, Mecnun Odyakmaz - Sivasspor Başkanı, Ahmet Çelebi - Sivasspor Yöneticisi, Korcan Çelikay - Sivasspor Kalecisi, Bülent Uygun - Eskişehirspor Teknik Direktörü, Ümit Karan - Eskişehirspor Sportif Direktörü, Ömer Ülkü - Giresunspor Başkanı, Olgun Peker - Giresunspor Eski Başkanı, Coşkun Çalık - Giresunspor Yöneticisi, Abdullah Eker - Giresunspor taraftarı, Selim Kımıl - Giresunspor Taraftarlar Derneği Üyesi, Hakan Karaahmet - Giresunspor Eski Yöneticisi, Abdullah Karakuş - Giresunspor Eski Yöneticisi, Abdurrahman Yakut - Diyarbakırspor Başkanı, Haldun Şenman - TFF Eski Yöneticisi, Yusuf Turanlı - Rizespor Eski Yöneticisi, Emre Talat Koçak - Avukat, Sami Dinç - Avukat, Ali Kıratlı - Menajer, Abdullah Başak - Menajer, Bülent İşcen - Armatör

2. DALGADA 5 KİŞİ: Serdal Adalı - Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı, Tayfur Havutçu - Beşiktaş Teknik Direktörü, Ahmet Ateş - Beşiktaş Futbol A Takımı Güvenlik Müdürü, İbrahim Akın - İstanbul BB Futbolcusu, İskender Alın - İstanbul BB Futbolcusu

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA