• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kuluda Suriyelilere yardım
28 Ocak 2014 Salı 12:16

Kulu'da Suriyelilere yardım

Konya’nın Kulu ilçesinde kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyelileri, Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaret ederek gıda ve ilaç yardımında bulundu.

Konya’nın Kulu ilçesinde kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyelileri, Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaret ederek gıda ve ilaç yardımında bulundu. 
Suriye’deki zulümden kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli vatandaşların bir kısmı Konya’nın Kulu ilçesinde kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyelileri ziyaret ederek gıda ve ilaç yardımında bulundu. Dernek Başkanı Dr. Murat Tütüncü, Suriyelilerin zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini ifade ederek, “Bugün yerinde gördüğümüz manzara göstermiştir ki Kulu’da acilen tam teşekküllü sığınma ve aş evine ihtiyaç vardır” dedi.
Ziyaret ettikleri Suriyelilerin kendilerinden süt, mama, çocuk bezi ve ilaç gibi malzemeleri acilen istediklerini aktaran Tütüncü, “Görülen manzarada Suriye’den gelenlerin ilk ihtiyaçlarının barınma olduğunu gördük. Bu ihtiyaçların acil olarak karşılanması gerekiyor. Çetin kış şartlarında bu aileler sağlık problemleri yaşayacaklardır. Yerinde yaptığım bebek, çocuk muayenelerinde alt ve üst solunum yollarında enfeksiyon tespit ettim. En önemlisi olan barınmak için mevsimlik tarım işçilerinin kullandığı barınaklar olan konteynırlara yerleştirilmelerinin bir nebze iç açıcı olacağı kanısındayım” diye konuştu.
Bebek ve çocukların aşı ve sağlık kontrollerinden geçirilmesi, okul çağındakilerin okuma yazma eğitimi için okullara taşınması gerektiğini dile getiren Tütüncü, “Şu anda acil ihtiyaçları olan mama, süt, çocuk bezi ve ilaçlarını temin ettik. Her çadıra 100 TL değerinde gıda yardımını da paketleyip verdik. Dernek olarak Kulu’daki Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçları için yardım etmek isteyen yardım severlerin 0332 641 02 22 sabit telefondan veya 0542 637 27 84 nolu telefonla irtibata geçmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA