• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kültür, sanat ve spor iç içe
13 Mayıs 2012 Pazar 13:50

Kültür, sanat ve spor iç içe

Selçuk Üniversitesi Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 9uncusu düzenlenecek olan Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler için...
Selçuk Üniversitesi Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler için tüm hazırlıklar tamamlandı.
 
Bu yıl ilk kez ‘Bahar Şenlikleri’ yerine ‘Kültür ve Sanat Festivali’ adıyla düzenlenecek etkinlikler, 14-19 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival süresince sahne alacak sanatçıların programları üniversitenin resmi web sayfası ile facebook ve twitter sayfalarından da duyuruldu.  Etkinliklerin gündüz bölümünde yer alacak kültürel ve sanatsal aktivitelerin sayısı geçtiğimiz yıllara göre artırıldı. Bu yıl ilk kez Üniversite’nin Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nca organize edilen festivalin tüm masraflarını organizatör firmalar üstlendi.

Festivalin huzur ortamında gerçekleşmesi için Üniversitenin güvenlik başta olmak üzere tüm birimleri tedbirlerini aldı. Festival günlerinde kampus alanına araç giriş ve çıkışlarının kontrollü olarak sağlanacağı duyuruldu.

REKTÖR GÖKBEL, “ÇOK ALTERNATİFLİ PROGRAM”

Festival süresince gerçekleştirilecek etkinliklerin öğrencilerin yıl boyunca yaşadığı ders ve sınav yorgunluğunu bir nebze olsun atmalarına olanak sağlayacağını belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Şiirden, müzik dinletisine, tiyatrodan, sportif etkinliklere kadar çok alternatifli bir festival programı hazırladık. Öğrencilerimizin yanı sıra Konya’da yaşayan vatandaşlarımızı da etkinliklerimize bekliyoruz. Bu yıl da festivalimizin şehir-üniversite bütünleşmesini artıracağını düşünüyorum. Programının hazırlanmasında emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederim.” dedi.

 İŞTE PROGRAM     

-14 Mayıs Pazartesi günü 17.00’de Rektörlük önünden başlayıp Anıt Alanı’na kadar sürecek olan ‘Kortej Yürüyüşü’ yapılacak. Ardından S.Ü. Halk Oyunları Topluluğu tarafından folklor gösterisi sunulacak.

-15 Mayıs Salı günü 11.00’de bu kez de Kampüs’te bulunan Anıt Alanı’ndan Festival Alanı’na kadar öğretim üyeleri ve öğrencilerin de katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen kültür, sanat ve spor faaliyetleri 15 Mayıs’tan başlamak üzere festivalin sonuna kadar etkinliklere renk katacak.  Saat 19.00’da Kampüs Alanı 19 Mayıs Stadyumu’nda gençlerin sevgilisi olan Mustafa Ceceli sahne alacak. 

-16 Mayıs Çarşamba günü Festival Alanı’nda gün boyu Selçuklu Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra Sabancı Baharı Kültür ve Sanat Etkinlikleri gerçekleştirilecek. 19.00’da ise Murat Boz hayranları ile buluşacak.

-17 Mayıs Perşembe günü BESYO tarafından sportif etkinlikler gerçekleştirilecek. Ayrıca Selçuk Üniversitesi Öğrenci Toplulukları aktif rol alacak. 13.00-15.00 saatleri arasında Dilek Sabancı Konservatuarı’nda müzik dinletisi ve şiir festivali düzenlenecek. 19.00’da  Ferhat Göçer, şarkılarını Konya’daki sevenleri için seslendirecek.

-18 Mayıs Cuma günü Genç Turkcell Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri düzenlenecek. Öğrenci gruplarının konserinin ardından 19.00’da Model Grubu sahne alacak.

-19 Mayıs Cumartesi günü Selçuklu Belediyesi, BESYO, Güzel Sanatlar  Fakültesi, Dilek Sabancı Konservatuarı ile öğrenci topluluklarının sportif ve kültürel etkinlikleri gerçekleştirilecek. 15.00’te S.Ü. Spor Turnuvası’nda derece alan öğrencilere madalya takdimi yapılacak. S.Ü. Halk Oyunları Topluluğu’nun özel gösterisini fener alayı izleyecek. 20.30’da başlayacak Rafet El Roman konserinin ardından festival, havai fişek gösterileri ile sona erecek.
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA