• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KulesitedeTürk sanatı eserleri sergileniyor
26 Ocak 2013 Cumartesi 11:31

Kulesite'deTürk sanatı eserleri sergileniyor

Kulesitede 25 Ocak Cuma günü 2. Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni sergisi Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Memiş Kütükçü, Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, İttifak Holding Başkanı M. Ali...
Kulesite’de 25 Ocak Cuma günü “2. Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni” sergisi Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Memiş Kütükçü, Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, İttifak Holding Başkanı M. Ali Korkmaz ve Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday’ın katılımıyla açıldı.
Konya’nın yaşam ve eğlence merkezi Kulesite’de “2. Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni” sergisinde tahta kaşık yapımı ve süsleme sanatı, yemeni yapımı, bakır işleme, sedefçilik, keçe yapımı ve çini yapımı gibi birçok Türk sanatı eserleri sergileniyor.
“2. Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni” sergisinde birbirinden değerli 34 ustanın unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Türk sanatları  uygulamaları Konya halkının beğenisine sunuluyor.
Konya halkı tarafından büyük ilgi gören “2. Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni” sergisi 3 Şubat Pazar gününe kadar Kulesite’de gezilebilir.
Kulesite AVM Müdürü Mustafa Totan, “Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni” sergisi ile ilgili olarak “Konya halkını unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatlarla buluşturmaktan mutlu olduklarını ifade ederek bu tür etkinliklerin geleneksel sanatlarımızı yaşatma adına önem taşıdığını sözlerine ekledi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA