• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kule ve Malas Caddeleri Alt Geçit İle Birleşecek
28 Nisan 2013 Pazar 18:36

Kule ve Malas Caddeleri Alt Geçit İle Birleşecek

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre içinde yapımına başlanacak Malas Caddesi Köprülü Kavşağı, Selçuklu Kulesi civarını doğrudan Beyşehir Yoluna bağlayacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kule Caddesi’ni Malas Caddesi’ne bağlayacak alt geçit inşaatının yakında başlayacağını söyledi.
Alt geçidin yapılacağı bölgede incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Demiryolu Caddesi’nin Konya’nın en fazla kullanılan caddelerinden biri olduğunu ifade etti. Şehir merkezi ile Selçuklu İlçesi arasındaki bağlantıyı oluşturacak yeni yollar, yeni caddeler ve köprülü kavşaklar yaptıklarını kaydeden Başkan Akyürek, yeni alt geçitlerin de hazırlıklarını yaptıklarını vurguladı.

Bu amaçla hayata geçirilecek Malas Caddesi Köprülü Kavşağı ile Vatan Caddesi, Şefik Can Caddesi ve Rauf Denktaş Caddesi’ne paralel yeni bir caddenin hayata geçmiş olacağını kaydeden Başkan Akyürek, Malas Caddesi’nin Kule Caddesi ile demiryolu altından köprülü kavşakla birleşmiş olacağını dile getirdi.

11 MİLYON TL’LİK KAMULAŞTIRMA YAPILDI

Yapılacak alt geçit ile Kerkük ve Rauf Denktaş Caddeleri tarafındaki trafiği azaltılacağını vurgulayan Başkan Akyürek, “Selçuklu Kulesi tarafına gelenler Beyşehir Yolu’na geçmek için Kerkük Caddesi üzerinden Rauf Denktaş Caddesi’ni kullanıyordu. Şimdi buradan Beyşehir Yolu’na bir çıkış oluşturuyoruz. Bu amaçla Plastikçiler Sitesi’nin bir bloğunu yaklaşık 11 milyon TL ödeyerek kamulaştırdık. Yolun karşısında da kamulaştırmalarımız oldu. Köprülü kavşağın ihalesini tamamlama sürecindeyiz. Başladıktan sonra 75 gün içinde tamamlanıp hizmete açılmış olacak. Köprülü kavşak kamulaştırma bedeliyle 18-19 milyon TL civarında bir rakama mal olacak” diye konuştu.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA