• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kudüste kaçırılan genç ölü bulundu
02 Temmuz 2014 Çarşamba 11:23

Kudüs'te kaçırılan genç ölü bulundu

Kudüs'te Yahudi yerleşimciler tarafından sabah kaçırılan bir Filistinli genç ölü olarak bulundu.
İsrail emniyet sözcüsü AA muhabirine yaptığı açıklamada " Bugün sabah saat 04.00'te polise bir Filistinli gencin kaybolduğu bildirildi. Olaydan bir saat sonra ise bir kişi olarak ölü bulundu. Kaçırılan kişi ve olay arasında bir bağ olup olmadığını araştırıyoruz. Öldürülen kişinin 16 yaşındaki Muhammed Ebu Kadir olduğu anlaşıldı. Gencin üzerinde adli tıp araştırması yapılıyor" diye konuştu.
 
Olayın  ardından Kudüs'te Safat bölgesine toplanan Filistinlilerle İsrail polisi arasında çatışma çıktı. Çatışmalar halen devam ediyor. Doğu Kudüs'e tramvay ve otobüs seferleri durduruldu. 
 
"Esir takası anlaşması" ile serbest bırakılan Avvad'ın evini yıktılar
 
Öte yandan, İsrail ordusu, "Esir takası anlaşması" kapsamında serbest bırakılan Ziyad Avvad'ın (45) Batı Şeria'nın El-Halil kenti yakınlarındaki İzna kasabasında bulunan evinde yaşayanları tahliye ettikten sonra, evi patlayıcı yerleştirerek yıktı.
 
Görgü tanıkları, İzna kasabasında evi kuşatan İsrail askerleriyle Filistinli gençler arasında çatışma çıktığını, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 1'i gerçek mermiyle, 2'si plastik mermiyle olmak üzere 3 kişinin yaralandığını belirtti.
 
Öte yandan, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na giren İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmada 1 kişinin yaralandığı ifade edildi.
 
İsrail mahkemesi dün Avvad'ın evi hakkında yıkım kararı çıkarmıştı.
 
İsrail hapishanelerinde 13 yıl tutuklu kalan Avvad, "Esir takası anlaşması" ile serbest bırakılmış, oğlu İzzeddin'le beraber bir İsrail subayını öldürdüğü suçlamasıyla yeniden gözaltına alınmıştı.
 
İsrail yönetimi, Ekim 2011'de Hamas Hareketi ile "esir takası anlaşması" imzalamıştı. Mısır hükümetinin arabuluculuğunda yapılan anlaşmada, Hamas hareketinin elinde bulunan İsrail askeri Gilad Şalit karşılığında İsrail hapishanelerindeki bin 27 Filistinli serbest bırakılmıştı.
 
İsrail ordusu, 12 Haziran'da Batı Şeria'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin cesetlerinin, El-Halil kenti yakınlarında bulunduğunu duyurmuştu. AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA