• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Küçükün PKK ile Görüşmesini Ağar mı İstedi?
12 Şubat 2009 Perşembe 16:09

Küçük'ün PKK ile Görüşmesini Ağar mı İstedi?

Yalçın Küçük'ten PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la görüşmesini isteyen lider...
Yalçın Küçük'ten PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la görüşmesini isteyen lider...

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan Yalçın Küçük, 22 Temmuz seçimleri öncesinde Mehmet Ağar ile yemekte buluştuklarını iddia etti.

 

Küçük, tanınmış birçok kişinin olduğu yemekte Ağar'ın kendisinden bölücü terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan ile konuşmasını istediğini iddia etti. Bir dergiye konuşan Küçük, söz konusu yemekte, kimler olduğunu şöyle anlattı:

 

"Yiğit Bulut (gazeteci) vardı. Sinan Bey'in (Ankara Ticaret Odası Başkanı. ETÖ soruşturmasında tutuklandı serbest kaldı.) de yakın dostlarından, benim de arkadaşımdır. Enis Berberoğlu (Hürriyet Ankara Temsilcisi) vardı, Mehmet Ağar bey vardı, Timur (Gürkan) hoca vardı. Timur Hoca o sıralarda Mehmet Ağar Bey'in yardımcısıydı. Çok genç, sevimli, cumhuriyetçi bir tıp profesörüdür. Şimdi demek ki Enis Berberoğlu, Yiğit Bulut, Sinan Aygün ve ben...."

 

Küçük yemekte neler konuşulduğuna dair ise şu bilgiyi veriyor:

 

"Oradaki konuşulanları ben burada söyleyemem. İnsanın dudakları uçuklar. Ama şu kadarını söyleyebilirim, Tayyip Bey'in sağlık sorunları, Tayyip Bey'in askerlik sorunları, Tayyip Bey'in diploma sorunları... Yiğit, Enis ve Sinan Bey, ben bir araya gelirsek memleket meselelerini konuşuyoruz. Bir de Mehmet Ağar var..."

 

Ağar'ın kendisinden bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan ile konuşmasını istediğini ileri süren Küçük yemekte başka neler konuşulduğunu şöyle anlatıyor:

 

"Musul meselesi. Çünkü o sırada Mehmet Ağar, Musul'un alınmasını; birazcık bana referans vererek Abdullah Öcalan'la konuşulmasını ima eden ve isteyen bir yerdeydi. Bütün bunlar konuşuldu. Sinan Aygün hem çok güçlü hem de çok bilen bir insandır. Yüksek komutanlara sık sık gidip konuşan bir insandır. Bir tarafta benimle de tabii dostluğu vardır. Hapishaneden çıktıktan sonra beni çok duygulandıran bir mektup gönderdi. "Hocam beni savundum. Minnettarım." Dedi..."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA