• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Küçükbakırcı:İş kazalarındaki ölümler önlensin
28 Temmuz 2011 Perşembe 14:27

Küçükbakırcı:'İş kazalarındaki ölümler önlensin'

Konya İl Genel Meclisi Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, sanayi bölgelerindeki sağlık ocağı ve ambulans eksikliğinden dolayı iş kazalarındaki ölümlerin arttığına dikkat çekti.

Konya İl Genel Meclisi Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, sanayi bölgelerindeki sağlık ocağı ve ambulans eksikliğinden dolayı iş kazalarındaki ölümlerin arttığına dikkat çekerek, Büsan Sanayi ile Organize Sanayi bölgelerinin arasına bir sağlık ocağı yapılması önerisinde bulundu.

Küçükbakırcı, komisyon üyeleri Cannur Doğan, Yaşar Özbakır ve Hasan Direkçi ile birlikte İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında yıllardır çözümlenmeyen bu sorun için Büsan Sanayi Yönetim Kurulu ile İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduklarını, İl Genel Meclisi Sanayi ve Ticaret Komisyonu olarak da konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
Türkiye’nin önemli sanayi merkezlerinden biri olan, otomotiv yan sanayinde, tarım sanayinde, gıda sanayinde ve tekstil sektöründe önde gelen Konya’da, son bir yıl içerisinde sadece Büsan Sanayi’nde 5 tane ölümcül iş kazası olduğunu hatırlatan Küçükbakırcı, “Bu kazalar, bölgede bir sağlık ocağı ve ambulans bulunmaması, ambulansın olay yerin geç gelmesi nedeniyle kazazedeye yapılan geç müdahaleden kaynaklanmaktadır. 27 bin 200 kişinin çalıştığı Büsan Sanayii’nde bir sağlık ocağı ve ambulansın olmaması büyük talihsizliktir. Yine, 22 bin 500 kişinin çalıştığı büyük fabrikaların bulunduğu 2. ve 3. Organize Saniyelerinde aynı şekilde ambulans olmaması, bir sağlık merkezinin bina edilmemesi iş kazalarına yapılacak müdahaleyi geciktirmektedir. İstanbul, Dilovası, Gebze, Şekerpınar, Kartal gibi yerlerde sağlık ocakları ve ambulanslar bulunurken ülkenin kalkınmasına önemli katkı sağlayan Konya’da böyle bir sorunun yaşanması üzücüdür. Sorunun en kısa zamanda çözüme kavuşması ve daha fazla canların yanmaması için konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

İl Genel Meclisi olarak sağlık konusunda önemli kararlara imza attıklarını dile getiren Küçükbakırcı, 3,5 yıl önce Konya’ya kurulması için karar aldıkları Yanık Ünitesini de tekrar gündeme getirdi. Konya’nın ciddi eksikliklerinden biri olan yanık ünitesinin yapımını Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Dursun Odabaş’ın üstlendiğini hatırlatan Küçükbakırcı, bu konunun da takipçisi olmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA