• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Küçük Nisa rektör oldu
22 Nisan 2010 Perşembe 11:48

Küçük Nisa rektör oldu

Okudanın makamında oturan 6 yaşındaki Nisa Selçuk, ülke genelinde eğitim seferberliği başlatılarak okul sayısının artırılması ve eğitim göremeyen hiçbir çocuğun kalmamasını istedi.
Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Prof. Dr. İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu öğrencilerinin “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” nedeniyle düzenledikleri etkinlik, renkli gösterilere sahne oldu. Okul öğrencileri daha sonra Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan’ı makamında ziyaret etti. Okudan’ın makamında oturan 6 yaşındaki Nisa Selçuk, ülke genelinde eğitim seferberliği başlatılarak okul sayısının artırılması ve eğitim göremeyen hiçbir çocuğun kalmamasını istedi.
 
Anaokulu bahçesinde başlayan kutlama programına Konya Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran’ın eşi Hatice Dalkıran, Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadircan Özkan, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Zuhal Bezirci Türktaş, öğrenciler ve veliler katıldı.
 
Okul Müdürü Figen Güneş, öğrencileri bu güzel etkinlikte yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür etti. Öğrenciler hazırladıkları kostüm defilesinin yanı sıra çeşitli gösterilerle katılımcıları coşturdu. Minik öğrenciler geleneksel kültürümüzü yansıtan çeşitli yörelere ait kıyafetler sergiledi. Veliler ve öğretmenlerinin alkışları arasında sahne alan miniklerin, oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Bazı öğrenciler ise defilenin ardından çeşitli yörelere ait oyunlar sahneledi.
 
Prof. Dr. İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu öğrencileri, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ı da makamında ziyaret etti. Minik öğrencilerle tek tek ilgilenen ve sohbet eden Rektör Okudan’ın makamına oturan 6 yaşındaki Nisa Selçuk, 23 Nisan’ın her yıl coşkuyla kutladıklarını, önümüzdeki yıllarda da bu coşkunun artarak sürmesi gerektiğini söyledi. Minik Nisa, “Ülke genelinde eğitim seferberliği başlatılıp, okul sayısının artırılmasını istiyorum. Eğitim göremeyen hiçbir çocuk kalmasın. Ayrıca Dünya’da barış ve huzur olsun.” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA