• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Küçük Caner hayatını kaybetti
05 Mart 2012 Pazartesi 11:07

Küçük Caner hayatını kaybetti

Konya'da kalp yetmezliği rahatsızlığı bulunan 5 yaşındaki Caner İme, nakil için götürüldüğü Ankara'da hayatını kaybetti.
Konya'da kalp yetmezliği rahatsızlığı bulunan 5 yaşındaki Caner İme, nakil için götürüldüğü Ankara'da hayatını kaybetti.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Mehmet ve Kibar İme çiftinin 5 çocuğunun en küçüğü olan 5 yaşındaki oğulları Caner'e bir yıl önce Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kalp kası fonksiyonlarından birinin genişlememesi nedeniyle kalp yetmezliği teşhisi konuldu.
     Tedavisi devletin sağladığı desteklerle devam eden ve biran önce kalp nakli yapılması gereken İme, Ankara'da bir hastaneye sevkedildi.
     Uygun kalp bulunamayınca Caner İme, hayatını kaybetti.
     Yakınları tarafından teslim alınan İme'nin cenazesi Konya'ya getirildi ve burada toprağa verildi.
     Anne Kibar İme (37), Ankara'da yoğun bakımda tutulan çocuğunun yanından bir an olsun ayrılmadığını, uygun kalp bulunamayınca doktorların onu hayatta tutamadığını söyledi.
     İme, ''Organ bağışının önemi burada bir kez daha ortaya çıkıyor. Herkesi bağış yapmaya çağırıyorum. Bizim evladımız gitti, canımız yandı. Başka annelerin canı yanmasın, çocukları ölmesin'' dedi.
     Caner'in mezarının başından bir an olsun ayrılmak istemediğini belirten anne Kibar İme, büyük oğlu Selami'nin de kalp rahatsızlığı bulunduğunu belirtti.
     Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Pediatri Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevim Karaaslan, kalp kasının fonksiyonlarından birinin genişleyememesi nedeniyle kalp yetmezliği bulunan Caner'in durumunun kötü olduğunu, damardan yapılan yüksek dozda ilaçlarla kalp kasının genişlemesinin sağlandığını, çocuğun Ankara'ya sevk edilerek uygun kalbin bulunup nakledilmesini beklemekten başka çarenin kalmadığını söylemişti.  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA