• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kubadabad sarayına feribot önerisi
18 Ağustos 2010 Çarşamba 14:51

Kubadabad sarayına feribot önerisi

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı, tarihi Kubadabad Saraylarının bulunduğu bölgeye mevcut karayolu ulaşımının sıkıntılı olması nedeniyle ziyaretçilerin gölden ulaşımının da sağlanma
Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı, tarihi Kubadabad Saraylarının bulunduğu bölgeye mevcut karayolu ulaşımının sıkıntılı olması nedeniyle ziyaretçilerin gölden ulaşımının da sağlanması gerektiğini bildirdi.
Taşcı, yaptığı açıklamada, ulaşımın daha kısa süreli hale gelmesi için göl alternatifini gündeme getirerek, “Beyşehir ilçe merkezi ile tarihi mekanın bulunduğu Gölyaka beldesine hızlı feribot temin edilirse 20-25 dakikada ulaşmak mümkün olabilecektir” dedi. Kubadabad Saraylarının bulunduğu alanı gizli kalmış bir cennet olarak nitelendiren ve hızlı feribot uygulamasının hayata geçirilmesi halinde ziyaretçilerin bu bölgeye daha çok ilgi gösterebileceğini kaydeden Taşcı, “Hızlı feribot, hem Kubadabad'ın daha çok gezilip tanınmasına, hem de Beyşehir'e gelen insanların göl üzerinde daha güzel geziler yapmalarını sağlayacaktır. Buraya gelirken görüyoruz, karayolu ulaşımı gerçekten zor. Ulaşım sorununun çok acilen halledilmesi gerekiyor” dedi.
Bu konunun hayata geçirilmesi için İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan'la görüştüklerini, bununla ilgili projeleri hazırlayıp ilgili kurumlara sunacaklarını aktaran Taşcı, “İnşallah bu çalışma yakın bir zamanda gerçekleşirse, ben bu bölgenin gerçek manada daha rahat tanıtılacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA