• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTOnun hedefi büyük!
02 Mayıs 2013 Perşembe 16:19

KTO'nun hedefi büyük!

Konya Ticaret Odası (KTO), üyelerinin yeni pazarlara açılarak işbirliklerini artırmaları amacıyla Orta Asya pazarını hedef aldı.
Konya Ticaret Odası (KTO), üyelerinin yeni pazarlara açılarak işbirliklerini artırmaları amacıyla Orta Asya pazarını hedef aldı.
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, 2013’te hedef pazar araştırmaları çerçevesinde üyelerinin görüşleri doğrultusunda B2B organizasyonları düzenlediklerini ifade etti. .
KTO’nun Ekonomi Bakanlığı işbirliğiyle tarım makineleri sektöründe Kırgızistan ve Kazakistan’da düzenlediği B2B organizasyonu 13-18 Mayıs 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Almatı Ticaret Ataşeleri Derviş Ender Öztürk ve Osman Elgün ile Bişkek Ekonomi Müşaviri M. Nezih Agan’ın katılımıyla Almatı ve Bişkek Ticaret Odalarıyla yapılan görüşmelerle organizasyon hazırlığı tamamlandı. Her iki ülkeden toplam 100’e yakın işadamının katılacağı ikili iş görüşmelerine Konya’dan 21 firma katılacak.
Organizasyonu değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “B2B olarak adlandırılan yüz yüze ikili iş görüşmeleri organizasyonları uluslararası ticarette giderek daha tercih edilir hale gelmiştir. Güçlü olduğumuz sektörlerde hedef pazar çalışmamız sonucunda daha önce girmediğimiz pazarlara girerek düzenlediğimiz B2B organizasyonlarıyla şehrimizin ve firmalarımızın tanıtımını sağlıyoruz. 2012 yılında Konya Ticaret Odası olarak Türkiye’de bir ilk olarak Ekonomi Bakanlığı desteğiyle Fas’ın ticari başkenti Kazablanka’da Konyalı tarım makine imalatçılarının katıldığı B2B organizasyonu düzenledik. Konyalı firmalarımız son derece faydalı geçen bu organizasyonla 2013 yılında farklı pazarlarda B2B düzenleme talebi olmuştur. Ekonomi Bakanlığı yılda beş B2B’ye destek vermektedir. Oda olarak üyelerimizin talep ettiği sektörlerde hedef pazar araştırmamız sonucunda 2013 yılında beş B2B düzenleyeceğiz. 2013’ün ilk B2B organizasyonunu Tarım Makineleri sektöründe Kırgızistan ve Kazakistan’da gerçekleştireceğiz. 13-18 Mayıs 2013 tarihlerinde 21 Konyalı firmamız bu görüşmelere katılacaktır. Ayrıca, Haziran ayında ayakkabı sektöründe Almanya, Ağustos ayında çikolata-şekerleme sektöründe Güney Afrika’da düzenlenmesi planlanan B2B ikili iş görüşmeleri için ön hazırlıklarımız devam ediyor. Makine sektöründe de üyelerimizin talepleri doğrultusunda hedef pazarı belirleyeceğiz. 2013 yılı için en önem verdiğimiz organizasyonu otomotiv yan sanayi sektöründe Brezilya’da gerçekleştireceğiz. Konya olarak güçlü olduğumuz otomotiv yan sanayi sektörümüzde Güney Amerika pazarına açılmayı hedefliyoruz” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA