• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTOndan iki dev eser
18 Ağustos 2010 Çarşamba 12:42

KTO'ndan iki dev eser

Konya Ticaret Odası kültür hizmetlerine devam ediyor. Bugüne kadar 50den fazla eseri Konyaya kazandıran Konya Ticaret Odası, 'Yeni İpek Yolu Dergisi Özel Sayısı 12'yi ve '37 Numaralı Konya Şeriye

Konya Ticaret Odası kültür hizmetlerine devam ediyor. Bugüne kadar 50’den fazla eseri Konya’ya kazandıran Konya Ticaret Odası, “Yeni İpek Yolu Dergisi Özel Sayısı 12”yi ve “37 Numaralı Konya Şer‘iye Sicili”ni yayın hayatına kazandırdı.

 

 
Konya Ticaret Odası Konya’nın sosyal, ekonomik ve kültürel hayatına ilişkin yayınladığı eserlerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Konya klasiği haline gelen Konya Kitabı’nın 12.si ve Doç. Dr. İzzet Sak tarafından orjinalinden çevrilen ve yayına hazırlanan 37 Numaralı Konya Şer’iye Sicili, bilim dünyası, araştırmacılar ve meraklıların hizmetine sunuldu.

 

 
Konya Ticaret Odası Yeni İpek Yolu Dergisi Özel Sayısı “Konya Kitabı XII” akademisyen ve yazarların yoğun çalışmalarının ardından tamamlandı. “Cumhuriyet Dönemi Konya’sına Bakışlar” ana başlığını taşıyan Konya Kitabı XII, Cumhuriyet döneminde Konya’da yanşanan sosyal, ekonomik ve kültürel yaşama ışık tutuyor. Prof. Dr. Haşim Karpuz ve Doç. Dr. Osman Eravşar’ın editörlüğünde hazırlanan Yeni İpek Yolu Özel Sayısı’nda “Cumhuriyetten Sonra Konya Ekonomisi”, “Cumhuriyet Dönemi’nde Konya’da Sanayi”, “Çok Partili Dönemde Konya’da Siyasal Temsil”, “Cumhuriyetten Günümüze Konya’da Güreş” gibi konular, Konya’nın değerli akademisyen ve yazarları tarafından kaleme alındı.

 

 
Doç. Dr. İzzet Sak tarafından hazırlanan “37 Numaralı Konya Şer’iye Sicili” Osmanlı Devleti’nin önemli merkezlerden biri olan Konya’nın üç yüz sene önceki hayatına ışık tutan önemli bir tarihi eser olarak Konyalı tarihçi ve araştırmacılarının beğenisine sunuldu. Farklı türde ve konuda tarihi belgeyi içeren şer’iye sicilleri, hukuk tarihi, iktisat tarihi ve askerî tarih konularıyla şehir tarihi ve mahallî tarih araştırmacıları açısından vazgeçilmez kaynak özelliğini taşıyor. 37 Numaralı Konya Şer’iye Sicili de Osmanlı tarihinin siyasî, sosyal ve hukuki hayatının en önemli kaynaklarını belgesel olarak  ortaya koyarak Konya kültürüne önemli bir hizmeti gerçekleştirecek.

 

 
Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez Konya yayın hayatına iki yeni eser daha kazandırmanın sevincini Konya halkı ile paylaştıklarını belirterek, “Konya’nın tarihten gelen misyonunu gelecek nesillere aktarabilmek için bilgi ve belge niteliği taşıyan eserler büyük önem taşımaktadır. Bizim de gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras meydana getirdiğimiz eserlerdir. Bu açıdan Odamız 50’den fazla eseri Konya’ya kazandırarak önemli bir kültür hizmeti gerçekleştirmiştir. KTO Karatay Üniversitesi ile birlikte bilim ve kültür alanındaki hizmetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Konya Kitabı XII’nin yayımlanmasında emeği geçen Prof. Dr. Haşim Karpuz ve Doç. Dr. Osman Eravşar ile 37 Numaralı Konya Şer’iye Sicili’ni hazırlayan Doç. Dr. İzzet Sak’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA