• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTOdan dış ticaret atağı
04 Temmuz 2013 Perşembe 14:24

KTO'dan dış ticaret atağı

Konya Ticaret Odası (KTO)nda Konyanın Azerbaycanla dış ticaretini artırmak amacıyla Azerbaycanda İş ve Yatırım Olanakları toplantısı düzenlendi.
Konya Ticaret Odası (KTO)’nda Konya’nın Azerbaycan’la dış ticaretini artırmak amacıyla “Azerbaycan’da İş ve Yatırım Olanakları” toplantısı düzenlendi.
KTO, DEİK/Türk-Azerbaycan İş Konseyi ve Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle düzenlenen "Azerbaycan’da İş ve Yatırım Olanakları" toplantısı gerçekleştirildi. KTO’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bağirov ve Türk-Azerbaycan İş Konseyi Başkanı Cengiz Gül katıldı.
Seminerin açılışında konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Tek millet iki devlet olan Azerbaycan ve Türkiye’nin daha fazla sosyal, kültürel ve ticari ilişkiler içinde bulunmasını istiyoruz. Gelişen dünya şartlarında tarihsel, kültürel dostlukları ve bağları olan ülkelerin işbirliği içerisinde olması zorunluluktur. Ülkelerimiz arasında var olan tarihi ve kültürel birlikteliğin ekonomik ilişkilerde de sergilenmesini ümit ediyoruz. Dünya kriz içerisindeyken son dönemde büyümesini artıran iki ekonominin işbirliği içinde olması önemli bir fırsattır. Fakat iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin son on yılda on dört kat artmasına rağmen yeterli bulmuyoruz. Son on yılda 300 milyon dolar dış ticaret hacminin 4,2 milyar dolara ulaşması sevindirici fakat yetersizdir. İki ülke arasındaki ticarette büyük yer tutan petrol mamullerinin dışındaki sektörlerde ikili ilişkilerin artırılması için Konyalı işadamları olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Konya; tarım, gıda, otomotiv yan sanayi, ayakkabı, makine ve döküm sektörlerinde dünyanın önemli bir üretim merkezidir. İki ülke arasında petrol ürünleri ticareti dışında bu sektörlerde işbirliğini artırabiliriz. Bizler dünyanın dört bir yanına açılan Konyalı işadamlarımızın daha fazla Azerbaycan’da olmaları daha fazla ticaret yapmalarını istiyoruz. Bugün düzenlediğimiz toplantının karşılıklı işbirliğinin artırılmasında faydalı olacağına inanıyorum” dedi.
Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bağirov da, Azerbaycan’ın son on yılda sanayi alanında büyük bir gelişme gösterdiğini belirterek Konya ve Azerbaycan arasında ikili işbirliğinin artması Azerbaycan sanayisinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını kaydetti. Azerbaycan’da yapılan yatırımların büyük bölümünün yabancı yatırım olduğunu söyleyen Büyükelçi Bağirov, “Devletimiz yabancı yatırımcılara fırsatlar sunmaktadır. Konyalı işadamlarının bu fırsatlardan yararlanarak yatırım yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Türk-Azerbaycan İş Konseyi Başkanı Cengiz Gül de katılımcılara Azerbaycan pazarı hakkında bilgi verdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA