• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTOda yeni teşvik sistemi konuşuldu
13 Haziran 2012 Çarşamba 11:41

KTO'da yeni teşvik sistemi konuşuldu

Konya Ticaret Odasının Haziran ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Konya Ticaret Odası’nın Haziran ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda yeni teşvik sisteminin gündeme geldiği tarihten itibaren ilgili bakanlık nezdinde yapılan çalışmaları değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya’nın üzerine düşen görevi yerine getirdiğini söyledi.

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Odası Haziran ayı Meclis toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Yeni Teşvik Kanunu’nun gündeme geldiği tarihten itibaren yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Öztürk, Oda olarak yapılan çalışmaların temelinin, teşvikte Konya-Karaman TR52 kalkınma ajansı bölgesinin birlikte değerlendirilmesi olduğunu söyledi.
Başkan Öztürk, “Konya ekonomisinin sorunlarına karşı her zaman duyarlı olan Odamız misyonunun gereklerini yerine getirerek, sorunların çözümlenmesinde çözüm odaklı yaklaşım göstermiştir. Diğer taraftan; ekonomik alanda ortaya çıkan gelişmeler çok yakından takip edilerek, gerekli girişimler değerlendirilerek gerekenler yapılmaktadır. Ülke ekonomimizin en önemli sorunları olan cari açığı kapatacak ve bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltacak her türlü uygulamanın destekçisiyiz. Bu yönde atılan en önemli adım 5 Nisan 2012 tarihinde Başbakanımız tarafından açıklanan yeni teşvik sistemidir. Konya Ticaret Odası yeni teşvik sistemi hazırlığı öncesinde, yerel dinamiklerden en yüksek karar süreçlerine kadar Konya’nın durumu ve taleplerini birinci elden anlatarak karar süreçleri harekete geçirilmeye çalışılmıştır. Bu kapsamda Yeni Teşvik Yasası’nın 2011 Ağustos ayında gündeme gelmesinden itibaren kanunun uygulayıcısı Ekonomi Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk. Bakanlıkla yapılan görüşmelerin ardından 2011 Eylül ayında hazırladığımız raporumuzu, Ekonomi Bakanlığımızla birlikte, şehrimiz adına daha geniş kamuoyu oluşturulması amacıyla siyasi karar mekanizmasının merkezinde yer alan Konya milletvekillerimizin tamamı ve siyasi parti il başkanlıklarımıza gönderdik. 2012 Ocak ayında, yeni teşvik sistemi konusunda şehrimizdeki tüm mesleki kurumları dâhil ederek ikinci raporumuzu hazırladık. Bu ikinci raporumuz da başta Ekonomi Bakanlığımız olmak üzere Konya milletvekillerimizin tamamı ve siyasi parti il başkanlıklarımıza gönderildi. Bu çalışmamız teşvik sistemi hakkında yasa taslağı Başbakanımızın görüşlerine sunulmadan 2 ay önce tamamlandı. Aynı zamanda yaptığımız çalışma yerel ve ulusal basınımızın bilgisine sunuldu. Bu aşamada siyasi karar mekanizmasının etkin şekilde görevlerini yerine getirmelerini bekledik. Konya Ticaret Odası olarak şehrimizi ve ülke ekonomimizi ilgilendiren her konuda görüş ve önerilerimizi bildirmeye, çözüm odaklı çalışmaları yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA