• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTOda İhracat Destekleri Bilgilendirme Semineri
06 Aralık 2015 Pazar 16:22

KTO'da "İhracat Destekleri Bilgilendirme Semineri"

Konya Ticaret Odası’nda (KTO) düzenlenen "İhracat Destekleri Bilgilendirme Semineri"nde oda üyelerine ihracatta devlet destekleri anlatıldı.

Ekonomi Bakanlığı, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği ve Konya Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenen seminer, Konya Ticaret Odası Konferans salonu’nda çok sayıda ihracatı firma temsilcisinin katılımıyla yapıldı.

Seminerin açış konuşmasını yapan KTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Fahrettin Doğru, Konya’nın ihracat konusunda büyük başarılara imza attığını ifade etti.

Doğru, bu tür programlarla Konya’daki ihracatı daha çok artırmayı hedeflediklerini söyleyen Doğru, Anadolu ekonomisinin canlanarak atılıma geçtiğini söyledi.

Konya’nın en büyük başarılarından birinin son yıllarda hızla artan ihracatı olduğunu anlatan Doğru, şunları kaydetti:

"Türkiye son on üç yılda ihracatını 4 kat artırırken Konya aynı dönemde 15 kat artırarak dünya çapında bir başarı öyküsüne imza atmıştır. 2001 yılında sadece 100 milyon dolar olan ihracatımız 1,5 milyar dolar barajını aşmıştır. On üç yıl önce Türkiye ihracatından aldığımız pay binde 3 iken bugün bu rakamı yüzde 1’in üzerine çıkardık. Önümüzdeki on yıl içinde Türkiye ihracatından yüzde 3 pay alacak potansiyele sahibiz. Konya iş dünyası olarak, ülke ekonomisine katkı sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz."

Ekonomi Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Aylin Bebekoğlu da Türkiye’nin bölgesinde güçlü bir ülke olduğunu ve 2023 hedefleri olduğunu belirtti.

Çok sayıda ihracatçının katıldığı seminerde Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden İhracatı Geliştirme Uzmanı Ümit Ateşağaoğlu, "İhracata yönelik devlet destekleri", Şube Müdürü Mehmet Tayfun Gülle, "İş dünyası için ticari bilgiye erişim", Türk Eximbank'tan Uzman Murat Pekmezci ve Hamza Çalık Türk Eximbank ise "İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları" konusunda sunum yaptı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA