• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTOda Eximbank toplantısı
07 Şubat 2012 Salı 11:11

KTO'da Eximbank toplantısı

Konya Ticaret Odası (KTO), Eximbank kredileri bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, ihracatta 1 milyar doları aşan Konyaya, Türk Eximbank şubesi açılması gerektiği

Konya Ticaret Odası (KTO), Eximbank kredileri bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, ihracatta 1 milyar doları aşan Konya’ya, Türk Eximbank şubesi açılması gerektiğini söyledi. 

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan’ın katılımı ile Eximbank kredileri konusunda bilgilendirme toplantısı Konya Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Konya’nın 2023 yılında 15 milyar dolar ihracat yapan bir şehir haline gelmesi için çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. Başkan Öztürk, ihracatta bir milyar dolar barajını aşan Konya’nın hedeflerini gerçekleştirmesi için finans kaynağı sağlayacak projelere önem verdiklerini belirterek bu kapsamda Türk Eximbank’ın Konya’ya şube açması gerektiğini söyledi. Öztürk, “Konya son on yıllık dönemde Türkiye ortalamasının üstünde bir ihracat artış performansı göstermiştir. Konya hızlı büyümesine rağmen kendi potansiyelini yeterince kullanamamaktadır. Bu potansiyeli harekete geçirmek için, önemli gördüğümüz konulardan birisi de finans kaynaklarına erişimdir. Toplantı vesilesi ile Sayın Genel Müdürümüze Konya’ya Eximbank şubesi açılması talebimizi iletiyoruz” dedi.

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan da “Türkiye’nin artık bir ufku ve vizyonu vardır. 2023’te 500 milyar ihracat hedefi için tüm kurumlar üzerine düşen görevi yerine getirmek zorundadır. Eximbank olarak yeniden yapılanma ve değişim içindeyiz. Artık Eximbank ihracatçımızla daha yakın ve daha sıkı bir işbirliğine girecek. Bu amaçla hizmet kalitemizi yükselterek yeni ürünler geliştirmeye başladık. Önemli şehirlerimizde bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Konya’nın ihracat artışında Türkiye’nin önünde olması sebebiyle Konyalı firmalarla işbirliği içerisinde olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Kaplan, Konya’nın son yıllarda ihracatta yaptığı atılımın kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Sayın Öztürk’le Konya’ya şube açılması konusunda ortak görüş içerisindeyiz. Banka olarak bu konuyu değerlendireceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Genel Müdür Yardımcısı Alev Arkan ve Daire Başkanı Cenan Aykut, Eximbank kredileri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA