• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTOda dershane konusu tartışıldı
28 Kasım 2013 Perşembe 11:09

KTO'da dershane konusu tartışıldı

KTO Meclis Toplantı Salonunda Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdemin katılımıyla düzenlenen toplantıda Konyada faaliyet gösteren dershane sahipleri konuyla ilgili görüşlerini aktardı.
Konya Ticaret Odası (KTO)’nda son günlerde gündeme gelen dershane KTO Meclis Toplantı Salonu’nda Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in katılımıyla düzenlenen toplantıda Konya’da faaliyet gösteren dershane sahipleri konuyla ilgili görüşlerini aktardı.
Toplantının açılışında konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, dershanelerin kapatılması olarak kamuoyunda tartışmalarla gündeme gelen konuda tarafları bir araya getirdiklerini söyledi. Başkan Öztürk, “Oda olarak gündeme gelen kanun ve yönetmelik değişiklikleri konusunda üyelerimizin görüşlerini almaya ve bu görüşleri en yetkili mercilere iletmeye önem vermekteyiz. Gündemde farklı noktalara getirilen tartışmalar konu hakkında yanlış bilgilenmelere sebep olabilmektedir. Bizler üyelerimizin kanun değişiklikleri ile ilgili doğru bilgilendirilmeleri ve değişiklere en hızlı şekilde uyum sağlamalarını istiyoruz. Dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi gündemde bazı tartışmalara yol açmıştır. Bu tartışmalar içerisinde konunun üyelerimiz açısından getireceği fayda ve zararı tespit etmek istedik. Kanun değişikliğinin taslak Milli Eğitim Bakan Yardımcımızın katılımıyla düzenlenen toplantı vesilesiyle ortaya çıkacak görüşlerin değerlendirileceğine inanıyoruz” dedi.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de, dershane konusunun henüz taslak aşamasında olduğunu belirterek, bu konudaki görüşleri ele alacaklarını söyledi. Toplantının tarafları bir araya getirmesi açısından faydalı olduğunu söyleyen Erdem, “Kamuoyunda dershanelerin kapatılması olarak yanlış bir algı oluştu. Burada kapatma değil dönüşüm var. Dönüşüm süreci konusunda sektör temsilcilerimizin görüşlerini alarak değerlendireceğiz” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından söz alan dershane sahipleri gündeme gelen kanun değişikliği ile ilgili görüş ve önerilerini aktardı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA