• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTOda Altuntaş dönemi bitti mi?
16 Nisan 2011 Cumartesi 12:33

KTO'da Altuntaş dönemi bitti mi?

Üzülmezin yerine başkan seçilen Altuntaşın Yönetim Kurulu üyeliğinin düşmesine rağmen başkan seçildiği iddiası Konya kamuoyunda şok etkisi yarattı. Oda yeniden seçime gidiyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanlığı’na seçilen Mustafa Altuntaş’ın vergi mükellefliği kaydının bulunmadığı ve bu nedenle yapılan seçimin geçersiz olduğu iddia edildi. Görevden düştüğü savunulan Altuntaş’ın dün akşam saatlerinde görevinden ayrıldığı ve yeni bir seçime kadar Oda Başkanlığı’nın İsmail Haydaroğlu tarafından yürütüleceği öğrenildi.

ÜZÜLMEZ’İN ARDINDAN…

KTO Eski Başkanı Hüseyin Üzülmez’in 10 Mart 2011 günü Ak Parti milletvekili aday adaylığı müracaatında bulunmak üzere görevinden istifa etmesinin ardından Yönetim Kurulu’nun en yaşlı üyesi durumundaki İsmail Haydaroğlu koltuğa oturmuştu. 30 gün içinde yeni başkanını seçmesi gereken Yönetim Kurulu, 9 Nisan 2011 Cumartesi günü Eski Başkan Hüseyin Üzülmez’in katıldığı toplantı ile bir araya gelerek, oybirliğiyle 14’üncü Meslek Komitesi Tekstil, Triko ve Konfeksiyon Ürünleri İmalatı’ndan Meclis’e giren ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Mustafa Altuntaş’ı başkanlığa getirdi.

ODA ÜYESİ İTİRAZ ETTİ

KTO’nun seçimlerine kadar yaklaşık 18 ay başkanlık görevini hukuken yürütmesi beklenen Altuntaş, Kombassan Holding ve HAS Parti yöneticilerinin “hayırlı olsun” ziyaretlerinin hemen arkasından çekilen bir ihtarla adeta yıkıldı. Meclis üyelerinden bir kişi, Odalar Kanunu’nun, vergi mükellefliği silinen meclis üyesi, yönetim kurulu üyesi veya başkanının görevinin düşeceğine yönelik ilgili maddesini gerekçe göstererek Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Yüksek Seçim Kurulu’na dilekçe ile müracaatta bulundu, KTO’ya ise ihtar çekti.

BAŞKAN MÜKELLEF DEĞİL

Yazılan dilekçelerde, ilgili kanun maddesine göre, Altuntaş’ın 2010 yılı Aralık ayından bu yana Yönetim Kurulu üyeliği yaptığı, oysa Odalar Kanunu’na göre, bu görevinin o tarih itibariyle düşmesi gerektiği, süreç içerisinde Yönetim Kurulu’nun aldığı tüm kararların hukuki geçerlilikten yoksun olduğu, görevi düşen Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Altuntaş’ın da başkanlığa seçilmeyeceği, yapılan işlemin hukuka aykırılık taşıdığı iddiasında bulundu.

KTO’DA SEÇİME GİDİLSİN

Tüm bu iddialar üzerine KTO Başkanlığı’na seçilen Altuntaş’ın görevi bırakmaya hazırlandığı ve yeniden yönetimin en yaşlı üye durumundaki İsmail Haydaroğlu’na geçeceği öğrenildi. Haydaroğlu’nun başkanlığındaki Yönetim Kurulu üyelerinin bu saatten sonra önlerinde iki seçenek bulunuyor.

İlk seçeneğe göre, Yönetim Kurulu üyeliği düşen Altuntaş’ın yerine Meclis’ten yeni üye alınacak. Yeni üyenin katılımıyla birlikte Yönetim Kurulu, 30 gün içinde yeni başkanını seçecek ve yeni başkan 17 ay süreyle bu görevde kalacak.

İkinci seçenek ise, kamuoyunun beklentileri doğrultusunda İsmail Haydaroğlu başkanlığındaki yönetimin görevlerinden istifa ederek KTO’yu seçime götürmesi olacak. Bu durumda, KTO’nun üyeleri, olağan başkan yerine gerçekten istedikleri başkanı seçmiş olacak.mi?
 
yeni meram
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA