• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTO, rehabilitasyon merkezlerinin sorunlarını tartıştı
22 Aralık 2009 Salı 15:33

KTO, rehabilitasyon merkezlerinin sorunlarını tartıştı

Konya Ticaret Odası 64. Meslek Komitesince düzenlenen toplantıda özel eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezlerinin sorunları tartışıldı.

Konya Ticaret Odası 64. Meslek Komitesi’nce düzenlenen toplantıda özel eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezlerinin sorunları tartışıldı.       

 

            Konya Ticaret Odası Meclis Başkanı Dr. Seyit Karaca’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Ruhi  Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ile şube müdürleri ve sektör temsilcileri katıldı.

 

            Konya Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapılan toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Dr. Seyit Karaca bir yıllık süredir sektör temsilcileriyle bir araya gelerek gerçekleştirdikleri toplantılarda sektörün sorunlarını tespit ettiklerini belirterek elde edilen verileri toplantıya katılan genel müdürlere ileteceklerini söyledi. Hükümetin son dönemde yaptığı çalışmalarla özel eğitim kurumlarından yararlanan öğrenci sayısının 12 binlerden 200 binin üzerine çıktığını vurgulayan Karaca, “Konuya gösterdikleri duyarlıktan dolayı başta hükümet üyelerimiz olmak üzere tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Sektör temsilcileriyle yapılan toplantılarımızda sorunları ana başlıklar altında topladık. Eğitim, personel, gider yönetimi, hizmet ücretleri, modül sistemi ve denetimden oluşan sorunları genel müdürlerimize ileterek çözüm konusunda taleplerimiz olacaktır” dedi.

 

            AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de Türkiye’de özürlülerle ilgili eğitim çalışmalarının uzun dönem yetersiz olduğunu belirterek, 2005 yılında çıkarılan kanunla hükümetin konuyla yakından ilgilendiğini söyledi. Kısa zaman içinde büyüyen bir sektör olması sebebiyle sorunlar yaşandığını söyleyen Erdem, “Hükümetimiz özürlülerin gereken haklarını kazanması için çalışmalarına devam ediyor. Kısa bir süre önce çıkardığımız özürlüler kanunu ile sorunlara yasal çözümlerin yolunu açtık. İleriki dönemlerde yapacağımız çalışmalarla özel eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezlerimizi çağdaş bir seviyeye getireceğiz” dedi.

 

             Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük ise sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları yerinde ilk ağızdan dinlediklerini belirterek “Ülkemizde 1700 civarında özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi bulunmaktadır. Sektörün son dönemde hızlı büyümesinin etkisiyle oluşan mevzuat ve işleyiş yönünden sıkıntıları aşmada önemli bir mesafe kaydettik. Şu an için kurumların en önemli sıkıntısını oluşturan personel yetersizliğini gidermek için yurt çapında zihinsel engelliler sertifika programı düzenliyoruz. Konya’dan da bu programa 75 kişinin müracaatı oldu. Başvuruların tamamını değerlendirerek sektörün personel sorununa çözüm bulacağız” dedi.         

 

            Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Ruhi  Kılıç da Konya Ticaret Odası’nın öncülüğünde yapılan toplantının tarafların tam katılımını gerçekleştirmesi açısından büyük bir önem arzettiğini söyledi. Sektör temsilcilerinin meslek teşkilatı çatısı altında bir araya gelerek sorunlarını tartışmasının diğer illere de örnek teşkil etmesini istediklerini belirten Kılıç, “Sektörün sorunlarına el birliğiyle çözüm bulacağız” dedi.

 

            Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin de toplantının sektör için son derece faydalı geçtiğini belirterek “Devlet, özel sektör, meslek teşkilatı birlik içerisinde sorunlara çözüm bulma noktasında önemli bir adım atmıştır. Toplantımız sektörün sorunlarını duyurmada ve çözüm için gerekenlerin yapılması konusunda oldukça faydalı geçmiştir” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA