• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTO meslek komiteleri istişare toplantıları devam ediyor
22 Ekim 2015 Perşembe 12:53

KTO meslek komiteleri istişare toplantıları devam ediyor

Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından sektörel sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla düzenlenen meslek komiteleri istişare toplantıları devam ediyor.

Genel makine ekipmanları ve asansör imalatı sektöründen temsilcilerin yer aldığı 36. Meslek Komitesi İstişare Toplantısı, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, komite üyeleri ve komiteye bağlı Oda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Öztürk, Konya'daki sektörlerin daha güçlü hale gelebilmesi için sektör temsilcileriyle birlikte sorunları tespit ederek ortak çözüm oluşturmak amacıyla 1,5 yıl önce başlattıkları Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları uygulamasına devam ettiklerini söyledi.

Tüm komitelerin toplantılarını 2016 yılında tamamlamayı hedeflediklerini vurgulayan Öztürk, "Bu dönemde sektörel sorunların çözümünü içeren istişare toplantılarımızın önem kazandığına inanıyoruz. İstişare toplantılarımız ile gelirin daha alt seviyeye inmesine, tabana yayılmasına imkan sağlayacak girişimlerde bulunmaya çalışıyoruz. Ülke ekonomimizi güçlü hale getirmek için reel sektörün destekleneceği politikalarda öncülük etme görevi bizlere düşmektedir" dedi.

- "Türkiye oranının iki katı"

Sektörle ilgili değerlendirmede bulunan Öztürk, şunları kaydetti:

"Ülkemiz ekonomisinin ve ihracatının lokomotif sektörlerinden biri konumunda olan makine sektörü, tarım ve otomotiv yan sanayi sektörleri ile şehrimizin önde gelen sektörlerindendir. Konya'nın sektörde 2013 yılında 187 milyon dolar olan ihracatı, 2014 yılında 224 milyon dolara yükselmiştir. Konya makine imalat sanayinin alt sektörleri değerlendirildiğinde üretim ve ihracatta Türkiye’de lider bir şehirdir. Makine imalat sanayinin, imalat sanayi içerisindeki payı yüzde 10’un üzerindedir ve bu pay Türkiye oranının iki katıdır. Sektörde istihdam 20 bin kişinin üzerindedir. İmalat sanayinde çalışanların yüzde 5’e yakın kısmı makine imalat sektöründe çalışmaktadır. Bu oran da Türkiye ortalamasının iki katının üstünde bir orandır. Şehrimiz açısından son derece önemli olan sektörün daha da güçlü hale gelmesi ve şehrimiz, ülkemiz ekonomisine katkısının artması için sektör temsilcilerimizle işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz. İstişare toplantımızın da bu açıdan faydalı olacağını düşünüyoruz."

36. Meslek Komitesi adına konuşma yapan Meclis Üyesi Mehmet Akif Tekdere de istişare toplantılarıyla sektörlerin sorunlarına çözüm önerileri geliştirecek bir uygulamayı yürüttüklerini belirtti. 

Toplantıda, KTO Karatay Üniversitesi Kariyer ve Gelişim Ofisi Müdürü İbrahim Sarıçiçek, Konya Ticaret Odası işbirliğiyle uyguladıkları "Sektör Danışmanlığı" projesi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Sarıçiçek, Türkiye’de ilk defa bir üniversitede uygulanacak proje ile tüm sektörlerin ortak sorunu olan nitelikli eleman açığı konusunun çözümü için katkı sunacaklarını ifade etti.  

Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar; sektörün yasal düzenlemeler, nitelikli personel ihtiyacı gibi sorunları olduğunu belirterek, TOKİ aracılığıyla iş yeri sahibi olabilmeleri konusunda taleplerini dile getirdiler.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA