• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTO, KTB ve KSO Balo yönetiminde
25 Haziran 2012 Pazartesi 14:28

KTO, KTB ve KSO Balo yönetiminde

Konyayı demir ağlarla Avrupaya bağlayarak, sanayicilerin taşıma maliyetlerini düşürecek Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar (BALO) Projesi Yönetim Kurulu Üyeliğine Konya Sanayi Odası Yönetim...
Konya’yı demir ağlarla Avrupa’ya bağlayarak, sanayicilerin taşıma maliyetlerini düşürecek Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar (BALO) Projesi Yönetim Kurulu Üyeliğine Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Eberdes ve Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Haydaroğlu seçildi.
Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Borsası tarafından yapılan ortak açıklamada, BALO Projesi’nde Konya iş dünyasının üç yönetim kurulu üyesi ile temsil edileceği belirtilirken, ilk yüklerin 2013’te taşınmaya başlanacağı ifade edildi.
 
Maliyetler yüzde 55 düşecek

Projenin hayata geçmesiyle sanayicilerin taşıma maliyetlerinin çok ciddi oranlarda düşeceğine dikkat çekilen açıklamada,” “Tren yolu ile taşımada Avrupa’nın merkezine denizyoluna göre daha efektif taşımacılık yapmanın önü açılacak ve maliyet kara yoluna göre %55 düşecektir. BALO Projesi, bu anlamda hem Konya hem de Anadolu’nun tamamı için çok önemli. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na böylesine önemli bir projeye önderlik ettiği için teşekkür ediyoruz” denildi.
 
BALO nasıl işleyecek?

İhracatının yüzde 33’ünü Avrupa’ya yapan Konya’nın, Avrupa’da daha fazla ülkeye daha ucuza ve daha hızlı ulaşılabileceği BALO Projesi şu şekilde işleyecek:
“ihracatçıların kapılarından konteynerlerle alınacak yükler, İzmir, Manisa, Denizli, Bursa, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Konya ve Kayseri’deki yük toplama merkezlerinden blok trenlerle öncelikle demiryolu ile Bandırma’daki (Okçugöl İstasyonu) Konsolidasyon Merkezi’ne ulaştırılarak, Avrupa'daki varış noktalarına göre tasnif edilecek. Daha sonra yükler demiryolu vasıtasıyla Bandırma Limanı’na getirilerek, tren ferisi ile Tekirdağ üzerinden Orta Avrupa’daki nihai varış noktalarına ulaştırılacak.
Tekirdağ ve İstanbul bölgelerindeki ihracatçılara ait yükler ise, Tekirdağ- Muratlı arasında TCDD tarafından yeni yapılan 32 kilometrelik bağlantı yolu ile uluslararası demiryolu şebekesine bağlanacak. Tekirdağ Muratlı Aktarma Merkezi de sisteme dahil edilecek. Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yapacak olan blok trenlerin planlanan varış noktaları Viyana, Nürnberg, Stuttgart, Köln ve Lyon'daki lojistik köyler olacak. Lojistik köylere varan yükler nihai varış noktasına iç taşıma araçları ile teslim edilecek. Proje faaliyete başladıktan sonra Avrupa'daki noktalar artırabilecek.
Balo sisteminde, dönüş yükleri yurtdışındaki göndericilerden toplanarak, yurtdışı lojistik merkezlerinde konsolide edilip, oluşturulacak olan blok trenler vasıtası ile Türkiye’ye getirilecek.

Bu yükler, Muratlı ve Okçugöl Konsolidasyon Merkezi’nde tasnif edilerek muhtelif varış noktalarındaki nihai alıcılara teslim edilecek. Orta Avrupa'daki lojistik köylerde toplanan yükler, yine konteynerler ile en uygun maliyet, transit süre ve çevreci taşıma modeli olan demiryolu ile Türkiye ve çevre ülkelere (Ortadoğu, BDT, vb.) sevk edilecek.”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA