• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTO Karatayda aile içi iletişim konuşuldu
24 Nisan 2012 Salı 14:04

KTO Karatay'da aile içi iletişim konuşuldu

KTO Karatay Üniversitesi ve Karatay Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Karatay Konferanslarının beşincisi olan Aile İçi İletişim konulu konferans, KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.
KTO Karatay Üniversitesi ve Karatay Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “Karatay Konferansları”nın beşincisi olan “Aile İçi İletişim” konulu konferans, KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Birol Büyükdoğan tarafından verildi. Karatay Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa katılım yoğun oldu.
 
Konferansta konuşan KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Birol Büyükdoğan ailenin toplum üzerindeki etkisine dikkat çekerek “Aile toplumun çekirdeğidir, aile sağlam ise toplum da sağlam olur. Aile yapısında sorunlar olan toplumlarda zamanla kültür alanında yıpranmalar başlar ve toplum kademe kademe yıkılma yönünde hareket eder.” dedi. Evliliği yürütmenin sorumluluk sahibi olmak, fedakarlık, karşılıklı saygı ve güçlüklere birlikte göğüs germekle mümkün olabileceğini de ifade eden Büyükdoğan yapılan araştırmalara göre kültür, din, dil, ırk ve sosyal yaşantı açısından müşterek yanları olan eşlerin daha mutlu olduklarını belirtti.
“Eşi olduğu gibi kabul etme, romantizm, hoşgörü ve anlayış, özür dileyebilme, daha az tenkit ve kibarlık evliliğin devamı için vazgeçilmez unsurlardır.” diyen Yrd. Doç. Dr. Birol Büyükdoğan, özel günleri hatırlayıp hediye almanın, tiyatro, sinema gibi sosyal faaliyetlere eşlerle katılmanın, eşlerin her konuda birbirlerine yardımcı olmasının, aile içi sohbetin, bütçeye uygun harcama yapmanın, sevgiyi evde ve eşte aramanın ve güzel sözler söylemenin huzurlu bir aile yaşantısı için vazgeçilmez unsurlar olduğunu vurguladı.
 
Anne-baba ve çocuk iletişimi konusuna da değinen Büyükdoğan, çocukların ailenin neşesi ve evliliklerin can simidi olduğunu ifade ederek, “İdealimizdeki çocuğu değil kendi çocuğumuzu sevmemiz gerekir, başarılı da olsa başarısız da olsa her an çocuğumuzun yanında olduğumuzu söz ve davranışlarımızla ona hissettirmemiz onun ruhsal gelişimi açısından çok önemlidir.” dedi. Konferans sonunda Karatay Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşe Gündoğar, Yrd. Doç Dr. Birol Büyükdoğan’a katkılarından dolayı teşekkür ederek, çini tabak hediye etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA