• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTO Karatay Üniversitesi yarışlara damga vurdu
20 Ekim 2016 Perşembe 11:20

KTO Karatay Üniversitesi yarışlara damga vurdu

KTO Karatay Üniversitesi’nin genç mühendisleri, TÜBİTAK tarafından Gebze Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Türkiye’de ilk kez düzenlenen İHA Yarışması’nda “Özgün Tasarım ve Yerli Kullanım Ödülü”nün sahibi oldu.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nin genç mühendisleri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)  tarafından Gebze Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Türkiye’de ilk kez düzenlenen Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması’nda “Özgün Tasarım ve Yerli Kullanım Ödülü”nün sahibi oldu.

KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, “Döner Kanatlı İHA” kategorisinde de “T147 Türk Yıldızı” isimli insansız hava aracı ile diğer kategorilerdeki başarısını sürdürdü.

Türk Yıldızı takımı pilotu Sami Yılmaz ise takımlar arası yardımlaşmadan ötürü gösterdiği performanstan dolayı “Pilotaj ve Saygınlık Ödülü”ne layık görüldü.

“KTO Karataylı Öğrencilerden Yerli Tasarım İHA”

KTO Karatay Üniversitesi Türk Yıldızı takımı ekip lideri Muhammet Ceylan, "Ekibimle beraber TÜBİTAK UAV (İHA) yarışmasına katıldık. Kendi tasarladığımız, tamamen yerli bir İHA ile yarışmada yer aldık, farklı kategorilerde başarı gösterdik. Tasarım süreci 5 ay sürdü. Yarışmaya hazırlık süresince bizleri her konuda destekleyen, başarılarımıza ortak olan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti’ne Rektörümüz Prof. Dr. Bayram Sade’ye ve proje danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Necati Vardar’a teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Geleceğin mühendislerini gösterdikleri başarıdan ötürü tebrik eden KTO Karatay Üniversitesi’nden yapılan açıklamada “Üniversite olarak bizlerin sorumluluğu onlara bu ortamı sağlamak, yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve destek olmaktır. Ülkesini seven ve bir adım daha ileriye gidebilmesi için çabalayan gençlerimiz eğitim, araştırma ve sosyal sorumluluk alanlarında çok ciddi çalışmalar yapmakta ve ülkemizin geleceğine daha umutla bakmamıza vesile olmaktadırlar” ifadelerine yer verildi.  Öğrenciler yarışma sonrası Rektör Prof. Dr. Bayram Sade’yi makamında ziyaret ederek gelecek hedefleri hakkında da bilgiler verdi.

10-16 Ekim 2016 tarihleri arasında yangın veya kaza gibi acil durumlarda insanlara yardım edecek, sivil kullanıma yönelik olarak İHA’ların geliştirilebileceğini ortaya koymak amacıyla düzenlenen yarışmaya 150’e yakın ekip ve yaklaşık 800 kişi katıldı. Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışma ile insansız sabit ve döner kanatlı hava araçlarının geliştirilmesinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA