• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTO Karatay Üniversitesi, Prof. Dr. Jean-Pierre Revol’ü ağırladı
20 Ekim 2016 Perşembe 17:06

KTO Karatay Üniversitesi, Prof. Dr. Jean-Pierre Revol’ü ağırladı

Uluslar arası Toryum Enerjisi Komisyonu (iThEC) Başkanı ve CERN-ALICE Deneyi eski takım lideri Prof. Dr. Jean-Pierre Revol, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Prof. Dr. Revol, "iThEC Toryum Girişimleri: Temel Bilim Araştırmalarının Topluma Katkısı" konulu da bir seminer verdi. 
Cumhurbaşkanlığı’nın davetiyle Ankara’da düzenlenen ‘Yeni Türkiye Bilim ve Teknoloji Konferansı’na konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Revol, KTO Karatay Üniversitesi Rektörlüğü’nün girişimleri ile Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü’nün davetlisi olarak KTO Karatay Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında üniversite rektörlüğü ile bir işbirliği toplantısı yapıldı. Prof. Dr. Revol tarafından iThEC faaliyetleri ile ilgili bilgi sunuldu. Türkiye’nin, ALICE Deneyi’ne tam üyelik hakkını elde eden tek üniversitesi KTO Karatay Üniversitesi, üyelik sürecindeki desteklerinden dolayı Prof. Dr. Revol’e teşekkürlerini iletti. Toplantının devamında, KTO Karatay Üniversitesi’nde bilimsel ve akademik olarak yürütülen faaliyetler açıklanırken, son zamanlarda büyük dikkat çeken “Sektör Danışmanlığı” projesi tanıtıldı. Aynı zamanda KTO Karatay Üniversitesi’nde ALICE Deneyi’ne yönelik yürütülen bilimsel çalışmalar konusunda da bilgi verildi.
Tanıtım toplantısının ardından Prof. Dr. Revol, hem üniversitenin bilimsel, akademik ve altyapı imkanları doğrultusunda hızlı gelişimini, hem de Sektör Danışmanlığı projesini takdir ettiğini belirtti. Sektör danışmanlığının, klasik staj anlayışından farklı olması sebebiyle kaliteli iş gücü oluşturma potansiyelinin çok yüksek olduğunu, önümüzdeki süreçte farklı kurumlarda katılacağı üniversite-sanayi işbirliği toplantılarında bu konuyu rol model olarak göstereceğini de ifade etti. KTO Karatay Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayben Karasu Uysal’ın doktora tez danışmanlığını da yapan Prof. Dr. Revol, KTO Karatay Üniversitesi’ndeki ALICE Deneyi faaliyetlerinin ilerlemesinden, üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerinin CERN’deki çalışmalara katkı yapıyor olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.
Toplantının ardından üniversite öğrencilerine ve akademik personeline yönelik yoğun katılımlı bir seminer oturumu gerçekleşti. Seminerde, CERN’de yürütülen araştırmalar ve bu araştırmaların toplum yararına uygulamalarına değinildikten sonra CERN’deki toryum enerjisi araştırmalarından bahsedildi. Seminerin ikinci bölümünde iThEC kurumunun amacı ve faaliyet alanları, kurumun 2013 yılında hayata geçmesinden bugüne kadar yapılan bilimsel aktiviteler açıklandı. Seminerin üçüncü ve son bölümünde ise toryum enerjisinin önemi ve bu enerjinin dünyanın enerji ihtiyacına nasıl bir çözüm üreteceği, toryumdan nasıl enerji elde edildiği, dünya genelinde toryum enerjisi ile ilgili yapılan çalışmalar ve bu çalışmalarda iThEC’in organizasyon rolüne değinildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA