• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerinden Ales’te büyük başarı
19 Mart 2018 Pazartesi 16:25

KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerinden Ales’te büyük başarı

KTO Karatay Üniversitesi ALES dereceleri ile de başarısını taçlandırdı. 2017 ALES Sonbahar Değerlendirme Raporu’na göre sayısal kategoride UNİKOP (KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği) üniversiteleri arasında 1. oldu.

Öğrenci sayısı ve niteliği açısından her geçen gün büyüyen KTO Karatay Üniversitesi, öğrencilerinin başarısıyla da yükselişini sürdürüyor. Yaklaşık 300 bin adayın lisansüstü öğrenimini sürdürmek için ter döktüğü ALES’te (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) sanayi ve iş dünyasının üniversitesi olan KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri yüzlerce öğrencinin girdiği sınava başarıları ile damga vurdu.

KTO Karatay Üniversitesi, ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından açıklanan 2017 ALES Sonbahar Değerlendirme Raporu’na göre sayısal kategoride UNİKOP (KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği) üniversiteleri arasında 1. oldu.

Eşit ağırlık puan türünde ise yine adından söz ettiren KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri, UNİKOP üniversiteleri arasında 3. sıraya yerleşerek bölgedeki başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu. Aynı puan türünde UNİKOP üniversiteleri arasında Necmettin Erbakan Üniversitesi 1. olurken Selçuk Üniversitesi ise 2. Oldu.

KTO Karatay Üniversitesi sınava katılan 154 üniversite içerisinde ise Sayısal puan türünde 42. sıraya yerleşirken eşit ağırlık puan türünde ise 52. sırada yer aldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA