• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTO Karatay Türkiyenin en eski Üniversitesi
31 Ağustos 2010 Salı 15:00

KTO Karatay Türkiye'nin en eski Üniversitesi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Karatay Medresesinin KTO-Karatay Üniversitesinin kullanımına açılması talebini olumlu karşıladı.
  Konya Ticaret Odası Ağustos Ayı Meclis toplantısına katılan Bakan Günay, “Karatay Medresesi’ne sahip çıkılmasından memnuniyet duyarız.”dedi. Referandumda KTO Meclisi’nin evet kararı almasını da değerlendiren Bakan Günay, “evet” kararı alan Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez ve Meclis Üyeleri’ne teşekkür etti.
 
BAKAN’DAN KTO MECLİSİ’NE TEŞEKKÜR

Konya Ticaret Odası Ağustos Ayı Meclis toplantısı KTO Karatay Üniversitesi Anfisi’nde gerçekleştirildi. KTO Meclis Başkanı Dr. Seyit Karaca’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki konular değerlendirildi. KTO Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez referandum hakkında görüşünü belirttiği konuşmasında KTO Meclisi olarak referandumda evet kararı aldıklarını hatırlatarak, “Anayasaya değişikliği ile birlikte vesayet rejiminin ortadan kalkarak insan odaklı demokrasinin tam olarak uygulandığı bir sisteme geçeceğiz. Sivil anayasa isteğimiz bu değişiklikle birlikte gündeme gelecektir. İş alemimizin dünya ile tam entegrasyonu sağlanacağı bu değişiklikle sağlanacak kaliteli demokrasi ekonomik gelişmemizi perçinleyecektir. Bu açıdan mesleki ve sivil toplum örgütü olarak anayasa değişikliğini desteklediğimizi bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

 KTO Meclis toplantısına konuk olarak katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Konya Ticaret Odası’nın meclis kararıyla referandumda evet oyu kullanmasının demokrasi adına alkışlanmaya değer bir hareket olarak değerlendirerek “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Üyesi olarak bu duyarlılığınıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki dönemde Konya Ticaret Odası ile işbirliği içersinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Referandumun siyasallaştırılmaması gerektiğini ifade eden Bakan Günay, “Ülkemizin tam gelişimini sağlaması için demokrasinin kesintisiz sürmesi gerekmektedir. Türkiye ekonomisi bugün dünyanın 16. büyük ekonomisi durumundadır. Bu ekonomik kalkınmayı sürdürebilmemiz için geçmişte görülen demokrasiye müdahalelerin bugün artık yaşanmaması gerekmektedir. Biz kararın ve yönetimin tamamen millete ait olmasını istiyoruz. Millet üstünde bir güç kabul etmediğimiz için bu değişikliği getiriyoruz. 82 anayasasının oluşturulduğu dönemin anlayışı değişmiştir. Artık vatandaşlarımız daha fazla demokrasiyi istemektedir. Bu bilinçle sivil yeni bir anayasanın önünü açacak bu değişikliğin ülkemiz adına önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“MEDRESE’DEN MODERN KAMPÜSE”

KTO Başkanı Üzülmez, Konya Ticaret Odası’nın büyük bir kültür hizmeti ile Konya’nın tarihi özelliklerini yaşatmaya devam ettiğini belirterek “800 yıl Konya’da eğitim veren Karatay Medresesi bugün öksüz durmaktadır. Medresenin üniversitemize tahsis edilmesi talebimizi Bakanımızın ziyareti vesilesiyle yineliyoruz. KTO Karatay Üniversitesi’nin kuruluşunu 1251 olarak kullanmaya başladık. Türkiye’nin en eski üniversitesi’nin yeni modern binasında bu talebimizin kabul edileceğine inanıyoruz” dedi.

Bakan Günay da Konya Ticaret Odası’nın KTO Karatay Üniversitesi’ni şehre kazandırarak büyük bir hizmet gerçekleştirdiğini belirterek, Karatay Medresesi’nin sahiplenilmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Günay, Karatay Medresesi’nin ortak kullanımı çerçevesinde KTO Karatay Üniversitesi’nin kullanımına açılacağını sözlerine ekledi.

Toplantıya Bakan Günay ile birlikte Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Milletvekilleri Hüsnü Tuna ve Mustafa Kabakçı da katıldı.  

   

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA