• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTO Karatay Konyanın ayrı bir değeri olacak
22 Mart 2010 Pazartesi 13:56

'KTO Karatay Konya'nın ayrı bir değeri olacak'

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan,KTO Karatay Üniversitesi geçici Rektörlük ve Hizmet Binasını ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ile görüştü.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan Şems-i Tebrizi Mahallesi Vali İzzetbey Caddesi Kemaliye Sokak’ta bulunan tarihi köşkte faaliyete başlayan KTO Karatay Üniversitesi geçici Rektörlük ve Hizmet Binası’nı ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ile görüştü.
 
Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez’in de hazır bulunduğu ziyarette Vali Doğan, Konya’nın yüksek öğretimde gelecekte çok daha iyi konumda olacağını ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, üniversitede gelinen son durum hakkında bilgi vererek, “Fiziki yapılanması hızla devam eden üniversitemizde idari ve akademik kadromuzun şekillenmesinde de önemli mesafeler aldık. Amacımız kalite çıtasını olabildiğince yüksekte tutarak, uluslar arası seviyede öğretim hayatına başlamak” dedi.

      

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez de, Konya Ticaret Odası’nın sosyal sorumluluk anlayışı gereği Konya’ya kazandırdığı KTO Karatay Üniversitesi’nin Türkiye’ye nitelikli, öğretim gördüğü alanda iyi yetişmiş elemanlar yetiştireceğini söyledi.
 
Konya Valisi Adın Nezih Doğan da KTO Karatay Üniversitesi’nin çalışmalarının hızlı bir şekilde devam etmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek yeni Rektörlük binasının hayırlı olmasını  diledi. Konya’nın ticaret ve sanayi alanında gösterdiği gelişmelere paralel olarak üniversiteler şehri olması için yapılan çalışmaları  da takdirle karşıladığını söyleyen Vali Doğan, “Üniversite’nin bir şehre kazandırdığı sosyal ve kültürel birikimin büyük  önemi var. Aynı zamanda ticaret ve sanayiyi üniversite çatısı altında birleştirici rolüyle KTO Karatay Üniversitesi Konya’nın ayrı bir değeri olacaktır. Çalışmaların belirlenen planlarda hızla devam etmesi konuya ciddiyet ve hassasiyetle yaklaşıldığının göstergesidir. Konya Ticaret Odası’nı şehrimize kazandırdığı  Üniversite sebebiyle bir kez daha kutluyor, Rektörlüğümüze başarılar diliyorum” Diye konuştu.

      

İnşaat çalışmaları önümüzdeki aylarda tamamlandıktan sonra KTO Karatay Üniversitesi Rektörlüğü’nün üniversite yerleşke alanındaki yerine taşınacağı bildirildi.   

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA