• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTO Karatay, Fransayı kınadı
24 Aralık 2011 Cumartesi 15:57

KTO Karatay, Fransa'yı kınadı

KTO Karatay Üniversitesi Senato kararıyla, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa tasarısının, Fransa Parlamentosunda kabul edilmesini kınadı.
KTO Karatay Üniversitesi Senatosu yaptığı yazılı açıklamada, yasanın onaylanması tek yanlı, haksız mesnetsiz ve tarihi gerçeklere aykırı olduğunu bildirdi.
 
Kendisini demokratik olarak ilan eden bir devletin hukuki, ahlaki seviyesini dünyaya bir kez daha gösterdiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
''Tarihi hakikatlere aykırı olarak alınan bu karar Türkiye üzerinde bilinçli bir şekilde sürdürülen karalama, karıştırma, parçalama, yok etme ve dünya arenasında zor durumda bırakma çalışmalarının bir devamıdır. Ülkelerin arşivlerine inilmeden siyaseten alınan bu karar Fransa'nın hukuku tanımaz, çifte standartlı yaklaşımının bir göstergesidir. Türk tarihi şerefli bir tarihtir, Türk Milleti soykırım lekesinden uzaktır. 1915 olaylarında Ermenilerden daha çok Türkler zarar görmüştür. Tehcir olayı savaşın gerektirdiği bir yer değiştirmeden, bir önlemden başka bir şey değildir. Tehcirde Osmanlı İmparatorluğu gereken bütün tedbirleri alarak zayiatı önlemeye çalışmıştır. Bu Sebeple KTO Karatay Üniversitesi Senatosu olarak İnsan Hakları Sözleşmesine ve İnsan Hakları Bildirgesine aykırı olan Fransız Parlamentosu'nun bu tutumunu şiddetle kınıyor ve telin ediyoruz.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA