• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTO Başkanı Üzülmez:Referanduma evet
17 Ağustos 2010 Salı 14:25

KTO Başkanı Üzülmez:'Referanduma evet'

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Üzülmez, 12 Eylülde yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanmak için Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Meclis kararı aldıkları
     Üzülmez, yaptığı yazılı açıklamada, oda olarak sivil Anayasa ihtiyacını her platformda dile getirdiklerini anımsattı.
     Ekonomik kalkınmanın kaliteli demokrasiyle birlikte sağlanacağına inandıklarını ifade eden Üzülmez, bu nedenle KTO Meclisi'nde Anayasa değişikliğinin desteklenmesi yönünde karar aldıklarını belirtti.
     Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilmesi için ekonominin ve demokrasinin güçlü olması gerektiğini vurgulayan Üzülmez, şunları kaydetti:
     ''KTO Meclisimiz Türkiye'de bir ilk oluşturacak şekilde referandumda 'evet' oyu kullanmak için Meclis kararı almıştır. Yönetim Kurulumuzun önerisi üzerine Meclisimizin oy birliğiyle aldığı bu karar son derece önemlidir. Ekonomik kalkınmanın temeli olarak, özgürlükleri kısıtlayan, demokrasinin önünde engel oluşturan, Türkiye'nin dünya ile entegrasyonunu geciktiren 12 Eylül Anayasası'nın bir an önce değiştirilmesi gerektiği tüm iş aleminin ortak görüşüdür. KTO olarak, ekonomik kalkınmanın temelini sivil, daha çok demokrasi içeren bir Anayasa'nın oluşturacağına inandığımız için referandumda 'evet' oyu kullanacağız.''
     Ekonomik kalkınmanın güven, istikrar ve geleceği görebilmekten geçtiğini anlatan Üzülmez, iş dünyası temsilcileri olarak güçlü bir ekonomi oluşturma yönündeki çalışmalarla birlikte kaliteli demokrasinin de sağlanması gerektiğine inandıklarını ve bu yöndeki gelişmeyi sağlayacak yeni bir Anayasa değişikliğini desteklediklerini vurguladı.
     Referandum sürecinin siyasallaştırılmasından rahatsızlık duyduklarını belirten Üzülmez, bu sürecin siyasetten uzak, siyasi ve ekonomik istikrarı bozmayacak şekilde yürütülmesi gerektiğini bildirdi.
     Üzülmez, halk oylamasında bir partinin değil, Türkiye'nin ne kazanacağını dile getirerek, referandum sonucunda oluşacak yeni bir Anayasa sürecine mesleki ve sivil toplum örgütleri olarak her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını kaydetti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA