• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTO Başkanı Öztürk’ten Bakan Ünal’a ziyaret
06 Ocak 2016 Çarşamba 15:13

KTO Başkanı Öztürk’ten Bakan Ünal’a ziyaret

Konya Ticaret Odası Başkanı (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ı ziyaret etti.

Konya Ticaret Odası ve KTO Karatay Üniversitesi Yönetimi, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ı ziyaret etti. Ziyarette Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ile birilkte KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeleri de hazır bulundu.
Bakan Ünal’a hayırlı olsun temennilerini ileten Başkan Öztürk, “Tarihi ve kültürel birikimi, coğrafi özellikleri ve ekonomisiyle Konya, merkez şehir hedefine hızla ilerlemektedir. Konya, Hükümetimizin ulaşım projelerinin merkezinde yer almaktadır. İstanbul ve Ankara’ya hızlı tren hattıyla bağlanan şehrimiz kültürel birikimini tüm dünya ile paylaşmaktadır. Mevlana Müzesi, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen üçüncü müzesidir. Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi tarihini günümüze aktaran diğer müzelerimiz de büyük ilgi görmektedir. Alternatif turizm çeşitlerine sahip olan olan Konya inanç, kültür, doğa ve sağlık turizminde potansiyel taşımaktadır. Ulaşım imkanlarımızın çeşitlenmesi ile Konya için yeni başlayan ve hızla ilerleyen kongre, toplantı, fuar ve spor turizminde de Türkiye içindeki payımız artmaktadır. İlimizin kültür ve turizm potansiyelini daha nitelikli bir şekilde ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmak için tüm kurumlarımızla işbirliği içinde çalışmaktayız. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da yeni dönemde bu çalışmalarımıza desteklerine devam edeceğine inanıyoruz. Bu işbirliği ile Konya diğer alanlarda olduğu gibi, kültür ve turizm alanında da 2023 hedefine emin adımlarla ilerleyecektir. Konya Ticaret Odası olarak Konya kültürünü yurt içinde ve yurt dışında tanıtan projelere önem vermekteyiz. KTO Karatay Üniversitesi’nin üstlendiği bir misyon da 8 yüzyıl önce dünyanın merkezi olan Konya’nın o dönemde taşıdığı kültürel birikimi tüm dünyaya aktarmaktır” dedi.

kto-baskani-ozturk’ten-bakan-unal’a-ziyaret-1.jpg


Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Ünal, “Bakanlık olarak yeni dönemde, şehir odaklı kültür politikalarını somutlaştırmak için çalışma başlatacağız. Şehirlerin kimliği ve bu kimliği inşa eden temel dinamikler o şehrin kültürünü oluşturmaktadır. Bu kültür zenginliğimizi yeniden ortaya çıkarmak için şehrin hafızalarına itibarını elbirliğiyle kazandırmalıyız. Anadolu medeniyetinin ilk olarak hayat bulduğu Konya kültürünü oluşturan hafızalarla zengin bir şehir. Bakanlık olarak işbirliği içinde Konya için güzel işler yapmaya hazırız. Konya Ticaret Odası’na Konya’nın ve dolayısıyla Türkiye’nin kültürüne hizmet eden çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA