• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTO Başkanı Öztürk: Faiz indirimi yetersiz
21 Ocak 2015 Çarşamba 10:56

KTO Başkanı Öztürk: "Faiz indirimi yetersiz"

Konya Ticaret Odası (KSO) Başkanı Selçuk Öztürk, Merkez Bankası’nın faiz indirim kararını yetersiz olarak değerlendirdi.

Konya Ticaret Odası (KSO) Başkanı Selçuk Öztürk, Merkez Bankası’nın faiz indirim kararını yetersiz olarak değerlendirdi.
Başkan Öztürk açıklamasında, “Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan düşürerek yüzde 7.75 seviyesine getirmiştir. 2015 yılı enflasyon hedefinin yüzde 5 olmasına rağmen MB’nin faiz indirim oranı beklentilerimizi karşılamamaktadır. 2014’e çok sert bir şekilde iki kat faiz artırımı ile başlamıştık. Beklentimiz daha yüksek oranlarda indirimin gelmesi idi. Bu indirim hem geç alınmış bir karar hem de yetersizdir. Merkez bankası kademeli bir indirimi öngörmektedir. Fakat bu durum özellikle reel sektörün yükü daha uzun süre üzerinde taşıması anlamına gelmektedir. Petrol fiyatlarındaki düşüş ile birlikte cari açıkta görülen gerileme ilerleyen aylarda enflasyonu da aşağı çekecektir. Böylelikle yüzde 5 olan 2015 enflasyon hedefi yakalanacaktır. Bu olumlu gelişmeler ile 2015 büyümemizin artması için faizlerin de hızlı bir şekilde düşürülmesi gerekmektedir. Hükümetimizin açıkladığı ekonomik dönüşüm programlarına özel sektörün katkısının artırılması için faizler daha düşük seviyelerde olmalıdır. Merkez Bankası faizleri bir gece de iki katına çıkardığı gibi indirmeyi de bilmelidir. 2014 yılı yüksek faiz ile kayıp bir yıl olarak geçirilmiştir. Özel sektör olarak 2015’in de kaybolmasını istemiyoruz. Gelecek hedeflerimiz açısından kaybetme lüksümüz bulunmamaktadır. Konya Ticaret Odası olarak bu konuda açık ve net görüşümüz faizlerin Merkez Bankası tarafından daha yüksek oranlarda vakit kaybedilmeden indirilmesidir” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA