• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KSOdan KGTli Bülbüle ziyaret
01 Eylül 2010 Çarşamba 13:03

KSO'dan KGT'li Bülbül'e ziyaret

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığında Müsteşar Yardımcılığı görevine atanan Konyalı Doç. Dr. Kudret

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Kudret Bülbül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Müsteşarlığın görevlerini anlattı. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın terörle mücadelede politika ve strateji belirleyecek önemli bir kurum olduğunu ifade eden Doç. Dr. Bülbül, geliştirilecek politika ve stratejinin Sosyoloji, Psikoloji ve Siyaset gibi sosyal bilimlerden faydalanılarak ortaya konacağına işaret etti. Doç. Dr. Bülbül, Müsteşarlığın bir düşünce merkezi gibi yeni ve farklı bir bakış açısı geliştirme amacı taşıdığına değindi. Müsteşarlığın diğer bir önemli görevinin ise, istihbarat birimleri arasında koordinasyonu sağlamak olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Bülbül, Müsteşarlığın operasyonel bir görevinin olmadığını da hatırlattı.

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ise, “Bir hemşerimizin, Konyalı bir kardeşimizin böylesine önemli ve stratejik bir göreve gelmesi bizi son derece mutlu etmiştir” dedi.  Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğinin altını çizen Başkan Büyükhelvacıgil, kimsenin Türkiye’nin birlik ve beraberliğini zedelemeye gücünün yetmeyeceğini sözlerine ekledi.

Ziyarete Konya Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Mehmet Ali Korkmaz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Saylık, Mehmet Ali Acar, Rıfat Hekimoğlu, Veli Tekelioğlu, Kemal Korkmaz, Mehmet Çolak katıldı.
 
Doç. Dr. Kudret Bülbül Kimdir?
 
1987’de Konya Gazi Lisesi’nden, 1991’de İstanbul Üniversitesi, SBF’den mezun oldu. Yüksek lisansını yine aynı üniversitede, doktorasını ise Ankara Üniversitesi’nde yaptı. 1995’de akademik amaçlı olarak 1 yıl Londra’da kalan Bülbül, 2000-2002’de ABD’de University of Kansas’da ‘Misafir Araştırmacı’ olarak bulundu. 2007 yılında Doçent olan Bülbül’ün yayınlarından bazıları şunlardır: Said Halim Paşa, Küreselleşme – Temel Metinler (derleme), A Collective Initiative For Universal Peace (B. Berat Özipek ile birlikte), Türkiye’de Toplumun Batı Algısı (B. Berat Özipek ve İbrahim Kalın ile birlikte). Zor ve Rıza-Küreselleşmeler Arasında Türkiye. Araştırmalarında küreselleşme, kimlik, farklılık, aidiyet, medeniyet tartışmaları, özgürlük, laiklik ve Meşrutiyet dönemi Türk siyasal yaşamına odaklanan Bülbül, halen Kırıkkale Üniversitesi’nde çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA