• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Krize karşı örnek bir mücadele verdik
20 Kasım 2011 Pazar 09:42

'Krize karşı örnek bir mücadele verdik'

Türk Dünyası Girişimciler Kurultayı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, krize karşı çok iyi bir mücadele verdiklerini belirterek, "Siyasi bedeli gözetmeden tedbirleri kararlılıkla uyguladık. Türkiye güven..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün, küresel krizin ağır etkilerini üzerinde hisseden, bunun faturasını ödeyen her ülkenin, Türkiye'nin yaşadığı bu deneyimi dikkatle incelemesi gerektiğini ifade ederek, 'Biz yere sağlam basıyoruz. Tedbirleri almaya, kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Para politikasından, mali politikalardan asla taviz vermeyecek, özel sektörü, finans sektörünü tedirgin edecek, güveni zedeleyecek hiçbir adım atmayacağız' dedi. Başbakan Erdoğan Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen 'Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'nda konuştu.
TÜRKİYE İSTİKRAR UNSURU

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: 'İşte bugün, küresel krizin ağır etkilerini üzerinde hisseden, bunun faturasını ödeyen her ülke, Türkiye'nin yaşadığı bu deneyimi dikkatle incelemelidir. Biz yere sağlam basıyoruz. Biz, tedbirlerimizi önceden alıyor, siyasi bedelini asla gözetmeden bu tedbirleri kararlılıkla uyguluyoruz. Bizim bu kararlılığımız, bu samimiyetimiz de milletimizden çok güçlü şekilde takdir görüyor. Allah'ın izniyle, milletimizin desteğiyle, Türkiye ekonomisindeki bu güven ve istikrar sürecini hiç sarsmadan devam ettireceğiz.2008 sonunda başlayan krizi şu ana kadar başarıyla idare ettik, en az zararla geride bıraktık. Bundan sonra da, Avrupa'daki dalgalanmaya rağmen, krizi en iyi şekilde yönetip, bölgede bir istikrar unsuru olmaya devam edeceğiz.'

KARŞILIKSIZ PARA HIRSIZLIKTIR

Başbakan Erdoğan, popülizme asla tevessül etmediklerini belirterek, 'En önemli yanımız ne biliyor musunuz? Bakın Amerika sıkıntı, Avrupa sıkıntı çekiyorsa, karşılıksız para bastılar, ama biz karşılıksız para basmadık. Bizden öncekiler öncekiler cayır cayır karşılıksız para basıyorlardı' dedi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü, "Hem Türkiye'deki hem yurt dışındaki yatırımcının Hükümete, politikalara, açıklanan programlara güven duymasını sağladık ve bu sayede dünyada çok farklı bir konuma yükseldik. Bakınız şu anda Eurozone tartışılıyor. Niye? Daha yeni başladınız buna, adımı yeni attınız. Ne oldu da şimdi bunu tartışıyorsunuz? 'Vazgeçelim mi geçmeyelim mi', şimdi bu konuşuluyor. Bakınız bu kadar kısa zamanda nereden nereye geldi. Ama Türkiye'nin böyle bir derdi var mı? Yok. Ve son G-20'de bazıları bana ne diyor biliyor musunuz, liderlerden; 'paranıza sahip çıkın'...'

Türk girişimciler dünyanın her yerinde

Başbakan Erdoğan, bugüne kadar dünyanın hangi ülkesine gittiyse orada mutlaka Türk iş adamlarıyla, Türkiyeli girişimcilerle karşılaştığını gururla ifade etmek istediğini belirterek, 'Çin'den Kanada'ya, Güney Afrika'dan Rusya'ya kadar 5 kıtada Türk iş adamlarının eserleriyle, yatırımlarıyla, girişimleriyle karşılaştık. Hangi ülke lideriyle görüştüysem, Türk iş adamlarından övgüyle söz ettiğini gördüm' dedi. Erdoğan, şunları kaydetti: 'Buradan şunu büyük bir gururla ifade etmek istiyorum, bugüne kadar dünyanın neresine gittiysem, hangi ülkesine gittiysem, orada mutlaka Türk iş adamlarıyla, Türkiyeli girişimcilerle karşılaştım. Çin'den Kanada'ya, Güney Afrika'dan Rusya'ya kadar 5 kıtada Türk iş adamlarının eserleriyle, yatırımlarıyla, girişimleriyle karşılaştık. Hangi ülke lideriyle görüştüysem, Türk iş adamlarından övgüyle söz ettiğini gördüm. Bana ve ülkeme bu gururu yaşattığınız için her birinize tek tek teşekkür ediyorum..'

En büyük sermayemiz insan

Kurultayda konuşma yapan Erdoğan, "Biz AK Parti hükümeti olarak Türkiye insanının zekasına her zaman inandık. Sizler de çok iyi biliyorsunuz. Sınırsız petrol rezervlerine sahip bir ülke değiliz. Bizim en büyük gücümüz genç dinamik zeki ve dürüst insanımızdır. Türkiye ekonomisi 2003- 2010 döneminde yıllık ortalama yüzde 5 büyüdü. 2011 yılında birinci ve ikinci çeyreklerde dünyanın en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer aldık. Biz özel sektörümüzün dinamizmi ile büyümeye devam ediyoruz. Özel sektörün önünü açarak teşvik ediyoruz" diye konuştu.

O İNŞAATLARI YAPAN SİZİN ÖĞRENCİLERİNİZ

Başbakan Erdoğan, televizyon kanallarında deprem ile ilgili hükümeti eleştiren üniversite hocalarına seslenerek, "Bu inşaatı yapan sizin öğrencileriniz, fatura kesecek birilerini aramanın anlamı yok, bunların hepsi mühendis, ben ekonomist olarak yönetiyorum sadece" diye konuştu.

FELAKET TELLALLARI ÇOK

Van'daki depremin ardından kendilerini eleştiren üniversite hocalarına da seslenen Erdoğan, "Bir gerçeği burada vurgulamak istiyorum, ortada felaket tellalları çok. Yıllar yılı bu ülkede belediye başkanlığından gelen bir kişi olarak, biz bu evleri yıkalım dediğimizde vatandaş bu işe yaklaşmadığı gibi yargı da engel oldu. Kimse yargıya fatura kesiyor mu? Bu inşaatı yapan sizin öğrencileriniz, fatura kesecek birilerini aramanın anlamı yok, bunların hepsi mühendis ben ekonomist olarak yönetiyorum sadece, gerçekçi değiller" dedi.

DEPREME HAZIR DEĞİLİZ

Deprem için hazırlıklı olmadığını anlatan Erdoğan, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı kurmakta tek amacım budur. Biz bu bakanlıkta bu işe müdahale edelim istedik. 'Rant meselesi başlıyor' diyorlar. Elinize dilinize dursun. Bu binanın altında bu insanlar kaldığı zaman ne olacak? Bunların bedelini ağır ödemek istemiyoruz" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA