• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kritik Terör Zirvesi 1 Saat Sürdü
06 Haziran 2012 Çarşamba 17:41

Kritik Terör Zirvesi 1 Saat Sürdü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki terör zirvesi gerçekleşti. Bu arada her iki liderin kıyafetlerindeki benzerlik de dikkat çekti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör sorunun çözümü için hazırladıkları 10 maddelik öneriyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la paylaşmak için AK Parti Genel Merkezi'ne geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nu Başkan Yardımcısı Ömer Çelik karşıladı.

Parti genel merkezine hiçbir basın mensubu alınmıyor. Çok sayıda basın mensubu Genel Merkez önünde konuşlanmış durumda.

LOĞOĞLU, TANRIKULU VE HAMZAÇEBİ EŞLİK EDİYOR

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Sezgin Tanrıkulu ile Başkanvekili Akif Hamzaçebi eşlik etti.

Görüşmede Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de hazır bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NUN İKİNCİ ZİYARETİ

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın rahatsızlığının ardından 22 Aralık'ta AK Parti Genel Merkezi'ne "geçmiş olsun" ziyaretinde bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun ziyareti, AK Parti'ye yaptığı 2. ziyaret olma özelliği taşıyor.

'AKİL ADAMLAR' ÖNERİSİ

Bu arada, CHP’nin öneriler arasında Meclis'te Toplumsal Mutabakat Komisyonu kurulması ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yer alacağı “Akil Adamlar Grubu”nun oluşturulması da var.

Öte yandan, CHP'nin önerilerinin AK Parti'nin ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında değerlendirilmesi bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU MYK'SINI TOPLAYACAK

Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, saat 17.00'de partisinin MYK'sını toplayacak. Bu toplantının ardından da kamuoyuna bir açıklama yapacak.

KRİTİK ZİRVE BİTTİ

Erdoğan-Kılıçdaroğlu zirvesi 1 saat sürdü.

CHP'Lİ LOĞOĞLU: GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun terör zirvesi ile ilgili açıklama yaptı.

Loğoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Görüşme olumlu geçti. Türkiyenin beklediği mesajı vermek istiyorum. Sadece bu konu görüşüldü. 2 temel sonuç var. meclis çatısı altındaki 4 parti CHP'nin bu önerisine evet dediği takdirde AKP öneriye olumlu bakıyor.

MHP'nin katkısı mutlaka gerektiği ve ikna edilmesi gerektiği noktasının altı defalarca çizildi. Gelişmeleri açıklamaları dikkatle izliyoruz.

Tükiyede son zamanlarda artan siyasi gerginliği yumuşatma anlamında Kılıçdaroğlu özellikle bir özen göstermektedir. Bunu sağlamak için elinden gelen herşeyi yapmaya hazır. Kılıçdaroğlu Başbakanla birlikte Uludere'ye birlikte gidebileceğini de söyledi."

Loğoğlu, Kılıçdaroğlu'nun Bahçeli'den randevu isteyip istemeyecği yönündeki soruya "Bu konu birazda gelişmelere bağlı. MHP'nin katkısı önemli. Biz bize düşeni yapacağız. Ama diğer siyasi partiler de üzerine düşeni yapmadsı gerekir" dedi.

Faruk Loğoğlu, şöyle konuştu: "CHP'nin önerisi çözüm önerisi değil. Bu öneri yöntemsel unsurlar içeren bir paket. Sayın Bahçelinin görüşlerine itirazım yok. Ama birbiriyle karşılaşan iki kutup değil. Bahçeli görüşlerini ifade ediyor. Biz de kendi görüşlerimizi ifade edebileceğiz. Bir diyalog ortamını sağlamak istyoruz.

Uludere konusunda Başbakanın herhangi bir tepkisi veya yorumu olmadı.

Cumhurbaşkanının katkısı olduğunu düşündüğümüz noktada önerilerimiz olgunlaşırsa sayın Cumhurbaşkanını da ziyaret ederiz.

Önerinin özünü Meclisteki bütün partilerin katılımını gerektiriyor."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA