• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kristal Amerikan kartalı takdim etti
18 Mayıs 2013 Cumartesi 09:14

Kristal Amerikan kartalı takdim etti

ABD Başkanı Obama'nın, Başbakan Erdoğan'a hediye olarak Türk sanatçılar tarafından tasarlanan kristal Amerikan kartalı takdim ettiği öğrenildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, üzerinde "Barack Hüseyin Obama" yazılı hat sanatı bir eser hediye ettiği ABD Başkanı Obama'nın, bu jeste, tezhip sanatıyla icra edilen ve lazerle kristal içine işlenmiş ABD'nin sembolü kartal armağanıyla karşılık verdiği öğrenildi
ABD Başkanı Obama'nın Başbakan Erdoğan'a hediye ettiği Amerikan kartalını, iki Türk sanatçı Yunus Uslu ve Barış Taşer'in tasarladığı öğrenildi.
ABD'nin Chicago kentinde sanat direktörü olarak çalışan Yunus Uslu ve endüstri tasarımcısı Barış Taşer, ABD Başkanı'nın Türk Başbakanı'na verdiği hediyenin kendilerine ait olmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.
Yunus Uslu, Erdoğan'a verilecek hediyenin tasarımının gelişim sürecinde kendileriyle Chicago'daki Türk-Amerikan Topluluğu aracılığıyla irtibata geçildiğini bildirdi. Uslu, iki ülke dostluğunu temsil edecek bir hediyenin tasarımı için bir Türk-Amerikan sanatçı arandığını öğrenmeleri üzerine söz konusu hediyeyi Barış Taşer ile hazırladıklarını söyledi.
Chicago'da sanat direktörü olarak çalışan Yunus Uslu 11 yıldır, endüstri tasarımcısı, sanatçı Barış Taşer ise yaklaşık 30 yıldır ABD'de mesleklerini icra ediyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA