• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kredi kartı borçlularına müjde
15 Haziran 2009 Pazartesi 08:34

Kredi kartı borçlularına müjde

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, pazar mesaisi iki önemli karar aldı. Kurulun en önemli müjdesi ise kredi kartlarıyla ilgili.
EKK’nın pazar mesaisinden ‘ÖTV ve KDV’de indirime devam kararı’ çıktı. Ayrıca hükümet kredi kartı borçluları ve dövizzedeler için de bir paket hazırlıyor.

Kabine revizyonunun ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında her pazartesi düzenli olarak toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), KDV ve ÖTV indirimlerini görüşmek üzere dün akşam pazar mesaisi yaptı. Devlet Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile ilgili kurumların üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıdan bugün itibariyle süresi dolan ÖTV ve KDV indirimlerinin devamı yönünde karar çıktı. EKK kararı, Başbakan Erdoğan’la da ele alınacak. ÖTV indiriminin oran yükseltilerek uygulanması bekleniyor.

% 25 OLURSA FİYAT ARTACAK

Sanayi ve Ticaret Bakanı Bakanı Nihat Ergün, önceki gün ÖTV’de rakamların değişebileceği sinyalini vermişti. Motor hacmi 1600 cc’ye kadar olan binek otolarda yüzde 37’den yüzde 18’e çekilen oranın bu kez yüzde 25’e çıkarak daha az destekle devam edebileceği belirtiliyor. ÖTV oranı yüzde 25’e çıkarılırsa bu, binekte en az bin liralık artış anlamına geliyor.

KART BORÇLULARINA MÜJDE

Bu arada küresel krizin yaralarını sarmak için ÖTV ve KDV indirimlerini içeren paketleri uygulamaya koyan hükümet, kredi kartı borçluları ve dövizzedelerle ilgili de bir paket hazırlıyor. Paket icra takibindeki kredi kartı ve döviz kredisi borçlularına ödeme kolaylığı getirilmesini öngörüyor. Konuya bankacıların da sıcak baktıkları belirtildi.

İndirimde yerli otomobil üreticileri kazançlı çıktı

Tofaş’ın sattığı araçların % 90’ı, Renault’nun % 75’i, Hyundai’nin % 62’si yerli araçlar. Fabrikası olmayan Peugeot, yerlilikte Toyota ve Honda’yı geçti

ÖTV indiriminin yürürlüğe girdiği 16 Mart tarihden mayıs ayı sonuna kadar olan sürede otomotiv pazarının bilançosu belli oldu. ÖTV indirimi Türkiye’de otomotiv fabrikalarında neredeyse duran üretim bantlarının yeniden hızlanmasını sağladı. Sektörde stok sorunu çözülürken, yerli üretim bu indirimden kazançlı çıkan kesim oldu. Fabrikalar hızlandı, işçiler geri döndü. Tofaş, Renault ve Hyundai’nin yerli modelleri yok sattı. Yüksek satış performansına ulaşarak yıllar sonra toplamda liderlik koltuğuna oturan Tofaş’ın üç ayda sattığı 27 bin 491 aracın 24 bini yerli modellerden geldi. Yani Tofaş’ın sattığı araçların hemen hemen yüzde 90’ı yerli modellerden oluştu. Renault’nun sattığı 21 bin 929 aracın ise yüzde 75’i yerli oldu. Renault üç ayda 16 bin 600 yerli araç sattı. Hyundai’nin üç ayda sattığı 18 bin 665 aracın 11 bin 863’ü, yani yüzde 62’si yerli araçlardan oluştu. Türkiye’de sadece ticari araç üretimi yapan Ford’un sattığı 21 bin 637 aracın yarısı yerlilerden geldi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA