• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kral Kupası Real Madridin
21 Nisan 2011 Perşembe 01:15

Kral Kupası Real Madrid'in

İspanya Kral Kupası finalinde ezeli rakibi Barcelona'yı 1-0 mağlup eden Real Madrid 18 yıl aradan sonra kupanın sahibi oldu. Tek gol Ronaldo'dan geldi.



Yarı finalde Barcelona, ilk maçta 5-0 mağlup ettiği Almeria'yı ikinci maçta da 3-0 mağlup ederek finale adını yazdırmış, Real Madrid ise deplasmanda 1-0 mağlup ettiği Sevilla'yı rövanşta da 2-0 mağlup ederek finale gelmişti.

Barcelona ile Real Madrid, Kral Kupası finalinde 6. kez karşılaşıyordu. Daha önce oynanan 5 maçın 3'ünde kupayı Barcelona kazanırken, 2'sinde de Real Madrid üstünlük sağlamış ve kupayı evine götürmüştü.

Barcelona 25 kez ile Kral Kupası'nı en fazla kazanan takım unvanını elinde bulunduruyordu ve en son 2009 yılında bu kupanın sahibi olmuştu.

Real Madrid ise 36 kez bu kupada final oynamasına rağmen 17 kez mutlu sona ulaşmıştı.

İki takım arasında hafta sonunda oynanan lig maçında ise eşitlik bozulmamış ve maç 1-1 eşitlikle sona ermişti.

İlk yarıda iki takım da ataklar üretmesine rağmen gol atma başarısı gösteremedi ve devre golsüz sona erdi.

İki takım da ikinci yarıya aynı kadrolarla başladı. Ancak ikinci yarıda Barcelona, Real Madrid'i adeta sahasına hapsediyor ve bir çok önemli pozisyondan yararlanamıyordu.

Dakikalar 69'u gösterdiğinde Pedro topu Real Madrid ağlarına gönderdi ama hakem Mallenco ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

İlk oyuncu değişikliği 70. dakikada Mourinho'dan geldi ve Mesut Özil'in yerine Adebayor oyuna dahil oldu. Mourinho orta saha oyuncusu Mesut'u çıkarmış ve golcü Adebayor'u sahaya sürüyordu ve artık golü düşünmeye başlamıştı.

Dakikalar 87'i gösterdiğinde Adebayor'un pasında solda topla buluşan Ronaldo ceza sahasına girdi ve kaleye yaptığı vuruşu Dani Alves ayak koyarak uzaklaştırdı.

İki takım teknik direktörü de sanki uzatmaları bekliyormuş gibi dakika 90'a gelmesine rağmen oyuncu değişikliğine gitmiyorlardı.

90. dakikada Di Maria sağ ayağıyla ceza sahası dışından mükemmel vurdu ve bu güzel vuruşu aynı güzellikle kaleci Pinto son anda parmaklarının ucuyla kornere uzaklaştırdı ve Real Madrid kornerden sonuç alamadı.

Hakem Mallenco 90+1'de maçı bitirdi ve artık tüm gözler uzatmalara çevrilmişti.

Uzatmaların ilk yarısının en önemli atağı 98. dakikada Ronaldo'dan geldi. Portekizli yıldız oyuncu müthiş bir hızla sağ taraftan ceza sahasına girerken yerden yaptığı vuruş kaleci Pinto'nun uzanmasına rağmen direğin hemen yanından auta gidiyordu.

Dakikalar 103'ü gösterdiğinde soldan Di Maria'nın müthiş ortasında topa çok iyi yükselen Ronaldo kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

Golden hemen Mourinho, Khedira'nın yerine Granero'yu oyuna aldı ve ilk uzatma dakikaları Real Madrid'in 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci uzatmaların başında Guardiola, David Villa'nın yerine Afellay'ı sahaya sürdü. 109. dakikada ikinci hamlesini yapan Guardiola, Busquets'in yerine Keita'yı sahaya sürdü.

118. dakikada Adebayor'un vuruşunu kaleci Pinto çeldi, dönen topu önünde bulan Ronaldo'nun vuruşunu da Dani Alves yatarak çelmeyi başardı.

Mourinho son oyuncu değişikliğini 120. dakikada Carvalho'nun yerine Garay'ı alarak yaptı.

120. dakikada Messi'yi düşüren Di Maria kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve Real Madrid artık son anları 10 kişi tamamlayacaktı.

Kazanılan serbest vuruşta Messi'nin vuruşundan Barcelona yararlanamadı ve hakem Mallenco'nun düdüğüyle maç sona erdi.

Bu sonuçla Real Madrid 18 yıl aradan sonra Kral Kupası'nın sahibi olmayı başardı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA