• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KPSS zanlıları adliyeye sevk edildi
19 Eylül 2010 Pazar 14:10

KPSS zanlıları adliyeye sevk edildi

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 6 sınavda kopya çekildiğine dair iddialara yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 19 zanlı, adliyeye sevk edildi.
ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 6 sınavda kopya çekildiğine dair iddialara yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 19 zanlı, adliyeye sevk edildi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, yapılan bir ihbar üzerine ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlarda bir şebekenin kopya çektirdiği yönündeki iddialarla ilgili çalışma başlattı. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda şebekenin sınavlara girecek uzman kişiler ile gözetmenlik yapacak ve sınavda kopyadan faydalanacak kişileri tespit ettikleri ve bu
tespitler doğrultusunda yine sınavda kullanılacak olan teknik malzemeleri (normal telefon, kolye tipi telefon, sim kartı, bluetooth kulaklık, küpe tipi kulaklık) tedarik ettikleri belirlendi. Zanlıların sınav öncesi sınavda kopya çekecek kişilere bunları dağıttıkları, sınava giren uzman kişilerden alınan cevap bilgilerinin dağıtılan küpe tipi bluetooth kulaklıklar ile sınava giren kişilere ulaştırılması yoluyla kopya çekildiği tespit edildi. Yapılan tespitlerin ardından Ankara merkezli olmak üzere Adana,
Bolu, Bursa, Elazığ, Erzurum, İstanbul, Konya, Malatya, Sakarya, Uşak ve Karaman olmak üzere 12 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda toplam 58 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 39'u polis sorgusunun ardından serbest bırakıldı, 13 zanlının ise yakalanması için çalışma başlatıldı.
Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 1 adet Glock marka tabanca, kulağa takılabilir elektronik cihazlar, bluetooth monte edilmiş t-short, kolye şeklinde cep telefonu, flash bellekler, cep telefonu kulaklıkları, 3 adet kulak içine yerleştirildiği düşünülen ses algılama aparatı, 6 adet dizüstü bilgisayar, hafıza kartları ve sim kartları, piller, başka kişilere ait kimlik fotokopileri ele geçirildi. Elazığ, Malatya, Sakarya ve Ankara'da gözaltına alınan zanlılar arasında üniversitelerde öğretim
görevlisi olarak çalışanların da bulunduğu belirlendi. Zanlıların ALES, KPSS, LYS, DGS, YGD ve ÖSS olmak üzere 6 sınavda kopya çektirdiği belirlendi. Zanlılardan öğretim görevlisi O.A.U ve bazı zanlıların siyasi bir oluşumla bağlantıları bulunduğu, ancak şebekenin siyasi bir amaç gütmediği, tamamen çıkar amaçlı olarak faaliyetini sürdürdüğü tespit edildi.
Polis sorguları tamamlanan zanlılar, TCK'nın 220. maddesi kapsamında "kanunun suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurdukları ve yönettikleri, örgütün faaliyetleri kapsamında resmi belgede sahtecilik, özel belgede sahtecilik ve 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından haklarında düzenlenen evrakla birlikte adliyeye sevk edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA