• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KPSS savcısından olay Fuat Avni açıklaması
25 Mart 2015 Çarşamba 09:49

KPSS savcısından olay Fuat Avni açıklaması

2010 KPSS soruşturmasını yöneten Savcı Yücel Erkman'ı tehdit eden kişilerin paralel yapıyla bağlantısı olduğu iddia edildi.

Paralel yapının paniğe neden olduğu ve algı operasyonu yürüttüğü 2010 KPSS soruşturmasına bakan Savcı Yücel Erkman'ı tehdit eden kişilerin paralel yapıyla bağlantısı olduğu önü sürüldü.
Gözaltına alınan 3 kişinin emniyetteki işlemleri devam ederken, adalet.org'da açıklama yapan Erkman'ın "Beni pazar günü arayıp tehdit ve şantajda bulunan öğretmenin beyanlarını "Fuatavni" isimli hesabın benzer ve kurgulanmış bir şekilde paylaşması çok ilginçtir" şeklindeki ifadeleri dikkat çekti.
"PARALEL" BAĞLANTI
Erkman'ı telefonda tehdit eden kişinin isminin Nuri Ö. olduğu öğrenildi. Bu kişinin Etimesgut'ta bir devlet okulunda öğretmen olduğu belirlendi. Nuri Ö.'nün ayrıca paralel yapıyla da bağının bulunduğu tespit edildi. Şahısların emniyetteki işlemleri ise sürüyor.
SAVCI: PES DİYORUM...
Bir yargı mensubunun Fuat Avni'nin dediklerini doğru kabul ederek siteden paylaştığına ve hakkındaki iddialara değinen Erkman, "Yalanın da iftiranın da bir sınırı olur pes diyorum. Evliyken eşimle olan tartışmamızda kendisi karakola gitti ve şikayette bulundu sanırım ertesi günde şikayetinden vazgeçti. Geçen sene bu konuyla ilgili de hakkımda takipsizlik kararı verildi ve kararın bir örneği HSYK'ya gönderildi. Eşimin bu şikayeti nedeniyle kendisini affedemedim ve geçen yıl temmuz ayında anlaşmalı boşandık" dedi. Bu konuyla ilgili tehdit edildiği iddiasını da değerlendiren Erkman, "11 ay önce bana tevzi edilen KPSS soruşturmasında bana hiçbir zaman bir siyasi, bir bürokrat soruşturmayla ilgili bırakın tehdidi, tavsiyesi ve telkini dahi olmamıştır" ifadesini kullandı.
ÖĞRETMEN İLE FUAT AVNİ İLİŞKİSİNE DİKKAT ÇEKTİ
Erkman ayrıca, yaşadığı tehdit olayını şöyle anlattı: "Pazar günü adliyede katip ve emniyet görevlileriyle detaylı çalışma ve yazışmalar yaparken cep telefonu ile arayan bir erkek şahıs tarafından çocuklarımın ismi sayılarak çocuklarım üzerinden tehdit edildim ve yasak aşk iddiası ve eski eşimle olan durumumuz nedeniyle şantaja uğradım.Bu görüşme telefonumun otomatik kayıt özelliği gereği kayda alındı. Bu tehditte bulunan kişi ve tek kullanımlık hattı temin edenler dün gece yakalandılar. Cuma gecesi de eski eşimin güvenlikli sitede park halinde bulunan aracının ön camına da zarar verildi. Özel hayatımda bir ilişkim, yasak aşkım, sevgilim yok... İlginç olan ise beni pazar günü arayıp tehdit ve şantajda bulunan öğretmenin dediği bu beyanları Fuatavni isimli hesabın benzer ve kurgulanmış bir şekilde paylaşmasıdır."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA