• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Köylere 14 milyonluk dev destek
06 Mayıs 2011 Cuma 12:21

Köylere 14 milyonluk dev destek

Konya İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantılarının son birleşiminde önemli bir karara imza attı.

Konya İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantılarının son birleşiminde önemli bir karara imza attı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporlarının görüşüldüğü birleşimde, İl Özel İdaresi’nin 2011 yılı bütçesinden Köylere Hizmet Götürme Birliklerine toplam 14 milyon TL aktarılmasına karar verildi.

İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantılarının beşinci birleşimini yoklama ile açtı. Birleşimde gündemi, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Nisan ayı içinde yaptığı çalışmalar oluşturdu. Komisyonun Nisan ayı çalışmaları ile ilgili raporlarını, Komisyon Sözcüsü Remzi Korkut okudu. Korkut, İl Özel İdaresi’nin 2011 Yılı bütçesinin ilgili tertibinden İlçe Kaymakamlıkları Köylere Hizmet Götürme Birliklerine aktarılacak yardım ödeneklerini kalem kalem okudu. Raporda, köylere yapılacak kilitli taş, damlama sulama, köy konağı, cami, çok amaçlı salon yapımı gibi yatırımlar için 9 milyon 74 bin 500 TL, cari harcamalar için 900 bin TL ve okulların bakım ve onarımı için 4 milyon TL olmak üzere toplam 14 milyon TL’nin Birliklere aktarılmasının uygun olduğu bildirildi. Komisyon raporu, bir kere de üyelerin müzakeresine açıldı. Üyelerin rapor ve aktarılan ödeneklerle ilgili görüş bildirmesinden sonra rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis üyelerinin, bölgelerinde belirledikleri ihtiyaçlar doğrultusunda önerge verdikleri yatırım taleplerine, imkanlar ölçüsünde bütçeden para ayırdıklarını dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, “Susuz ve kilitli taş döşenmemiş köy kalmayacak diye yola çıktık. Bu hedefimizde büyük ölçüde ilerledik. Gelinen noktada eksiği olan köyümüz neredeyse hiç kalmadı. Köylerimizin talep ettikleri yatırımları da Köylere Hizmet Birliklerine aktardığımız yaklaşık 14 milyon TL’lik ödenek ile tamamlayacağız. Köylerimize hayırlı olsun” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Nisan ayı raporlarında ayrıca okul ve sağlık ocaklarına ödenek aktarılırken, İçişleri Komisyonu raporunda yer alan Meram İlçesi Güneydere Köyü’nün adının Botsa olarak değiştirilmesi de karara bağlandı.

Meclis’in Mayıs ayı toplantılarının son birleşiminde İl Özel İdaresi Tarım ve Kırsal Kalkınma, Alt Yapı ile İmar ve Yapı İşleri daire başkanları 3 aylık çalışmaları hakkında İl Genel Meclisi üyelerini bilgilendirdi.

Mayıs ayı toplantılarını yoğun gündem maddeleriyle tamamlayan Konya İl Genel Meclisi Haziran ayında yeniden toplanacak.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA